Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. woz Opublikowano 21 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Dla tych ktorych wkurzaja ksiazki dostepne na alledrogo. Irytowalo mnie, ze polowa ksiazki ktora kosztowala od 50 do 80 zyla, byla wypchana jakimis bezsensownymi kartkami z niepotrzebnym drukiem, gdzie najwazniejsze dla mnie byly po prostu strony do wpisow z histroii serwisowej, i nic wiecej. Wczoraj mialem chwile wiec wklepalem sobie wlasna ksiazke. Ogolnie zrobiona byla do e46, ale mozna sciagnac za friko program InkScape i pozmieniac rysunki i tekst. W razie czego mam je w wersji Inkscape'owej - jesli ktos bedzie chcial to dawac znac to podesle. Chodzi o fote na okladce oraz schematy techniczne, ktore w tym przypadku sa e46, a moze ktos chcialby sobie wrzucic np e34 czy cokolwiek tam ma w garazu. Sa 4 pliki: okladka, wewnetrzna czesc okladki, pierwsza strona w miejscem do wpisania modelu, VIN itd, oraz strony glowne. Anyway: 1. Link do InkScape: http://www.dobreprogramy.pl/Inkscape,Program,Windows,12218.html oraz pliki serwisowki. po wydruku wyglada o tak Wrzucam tak ot - moze komus sie przyda. Pozdro. Edytowane 21 Listopada 2016 przez woz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Oooo! Mógłbyś mi takie coś zmontować do Naleśnika? Będę dozgonnie wdzięczny. Ewentualnie podrzuć jak masz brakujące części układanki do E38. Edytowane 21 Listopada 2016 przez Szpadyzor71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Spoko loko. Albo postaram się zrobić inaczej w tym tyg. Jak bede mial chwile to może na szybko zrobię do parę modeli i wrzucę - zawsze jakaś okazja żeby poznać ten program nieco bliżej. Od lat robiłem w corelu ale cena programu teraz jest jakiś kosmos, wiec w wolnych chwilach dlubie w tym InkScape i zerkam jakie ma możliwości. .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Brawo TY.Fajna sprawa.Zrób więcej modeli,na pewno większość skorzysta.Piwko leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ja bym był chętny na taką książkę do E39☺ I gdyby była taka możliwość do do E38 L7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Zadziwiasz mnie sąsiad ostatnio. Jestem za. Edytowane 22 Listopada 2016 przez cziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Od e46 tez zróbWysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Skoro już powstał taki temat, nie żebym robił konkurencję, na alle są książki po 2,70: http://allegro.pl/uniwersalna-ksiazka-serwisowa-ksiazki-serwisowe-i5907146587.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Projekt ze zdjęciem BMW bardziej mi się podoba od tych z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 6 godzin temu, cziko napisał: Zadziwiasz mnie sąsiad ostatnio. Jestem za. Co Ty sasiaedziel. Do okulara sobie zrobilem, tak samo jak do tego amerykanskiego Jełopa ktorego mialem. Ksiazek wogole nie bylo wiec tez wystrugalem. Wbrew pozorom bardzo szybka akcja a satysfakcja jakas jest.. 5 godzin temu, Kandyn napisał: Od e46 tez zrób Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka A ta u gory to od czego jest? 5 godzin temu, Piotr napisał: Skoro już powstał taki temat, nie żebym robił konkurencję, na alle są książki po 2,70: http://allegro.pl/uniwersalna-ksiazka-serwisowa-ksiazki-serwisowe-i5907146587.html Zadna onkurencja bo ja nie sprzedaje tylko sa do wziecia jesli komus sie nudzi i ma drukarke pod reka.. W tyg bede sie bawil z tym programem, jak bede mial chwile to poskladam troche roznych okladek i wrzuce. Fajna opcja bo kartek glownych drukujesz ile chcesz i ksiazke masz taka jaka chcesz. Ja do e46 druknalem chyba z 8 kartek. Na kazdej 6 czesci do wypelnienia na jednej stronie..wiec troche tego sie zrobilo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Hehe nie wiem jak nie zalapalem, ze wyzej na zdjeciu bylo e46 Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nie chcę wam psuc zabawy, ale kupujac auto od obcej osoby jak bardzo powaznie wziął by kazdy z was taka drukowana ksiazke serwisowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Myslę, że bardziej tu chodzi o to, że sam dla siebie możesz sobie zbierać informacje o wszelkich naprawach. Sporo ludzi zapisuje to w kompie a tu proszę, ładna szata graficzna - moim zdaniem fajny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A co za różnica, drukowana czy oryginał, skoro i tak teraz wszystko podrabiają, łącznie z pieczątkami zachodnich serwisów. Podobnie z tematami na forum, to że ktoś pisze, że coś wymienił nie znaczy, że wymienił. Takie książki to żeby mieć historię dla siebie a nie na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 kiedyś kupiłem meganke [[salon ,1 właściciel]od znajomej [ jej mąż zmarł i została ] to prowadzili " ksiązkę serwisową" w takim małym notesiku; było tam wszystko od nowości auta....kiedy tankował przy jakim przebiegu i po ile było paliwo , co wymieniał , za ile kupił części i ile zapłacił za wymianę .... robił to naprawdę skrupulatnie.... dla mnie taka" książka" jest wiarygodna ... oczywiście tylko dla tego , że to od znajomych... wracając do propozycji Woza; fajna rzecz, oczywiście dla własnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi