donM. Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witajcie koledzy i koleżanki, zastanawiałem się gdzie dodać post i padło na ten dział. Otóż przymierzam się do zakupu mojej pierwszej e46. Silnik który mnie interesuje to 318 w wersji przedliftowej w nadwoziu coupé. Przeglądając Allegro i inne portale nie ma tego autka w zbyt dużej ilości na sprzedaż. Dlatego tez postanowiłem Was się dopytać czy może szukać innego silnika? Moje priorytety to nadwozie coupé, znoszenie lpg, żeby mi nie dowalili z ubezpieczeniem i nie naganne spalanie. Szukam od 2000 roku. Mój budżet to 15/16 k wraz z montażem lpg (znajomy zamontuje mi po kosztach (nie martwcie się montuje dobrze lpg )) Co mi możecie doradzić jako młodemu z niezbyt wysokim budżetem Pozdrawiam cieplutko Edit: dodam tez ze zastanawiałem się czy nie sprowadzać z zagranicy jako iż mam sporo rodziny u naszych zachodnich sąsiadów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witamy Ogólnie jak to fanatyk bmw powiem Ci że TYLKO R6 chodź by dla samego dźwięku. Ubezpieczenie jest raz w roku, przez ten czas na pewno coś uzbierasz na opłaty, a autko Ci to wynagrodzi Jeżeli chcesz sprowadzać z zagranicy to może dogadaj się z @Tomek1989 bo często przegląda DE i sprowadza auta Jeszcze raz, witamy na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z takim budżetem to jakies dobrze wyposazone zadbane R6 powinno byc 320i 323i szczególnie ten drugi polecal bym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donM. Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A jak z utrzymaniem 323 ? Jak znosi LPG i jak wysokie płacicie składki OC przy jakich zniżkach, też mnie właśnie 323 zainteresowało bo widziałem dość ciekawe na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Musisz iść do agencji np. GDU na Kwiskiej i zapytać się ile wydjzie na Ciebie. Co do LPG się nie martw, M52 spokojnie sobie poradzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawijastybazant Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Im szybciej wybijesz sobie z głowy, że wystarczy Ci 318 tym lepiej dla Ciebie Kupisz 4 cylindrowe BMW, po pół roku będziesz kombinował jak się go pozbyć. Sprawdzone info 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donM. Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A co myślicie o e39, 520i? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Podobno muł i pali tyle co 528 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 jak na pierwsze auto to może to 520 ci wystarczyć spalanie bym pominął jak rasujesz ją podtlenkiem masz R6 czyli dobry dzwięk i masz komfort a na osiągi przyjdzie czas bo przez takie propozycje od 2,8 w górę to jest jazda można poczekać za dużo mamy potem linków w dziale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A ja żonie kupiłem 318i i jako autko po mieście bardzo dobrze się sprawuje- jak to powiedziała nic więcej jej nie potrzeba, trasa DW - Bystrzyca z dużym boxem na dachu, załadowania po dach i nie ekonomicznie :-) 7,1L Jak chcesz szaleć z pod świateł do świateł to i 2.8 może ci nie starczyć w e46. Na początek i napęd na tył to bym właśnie proponował bym Ci 1.8 a w e39 2.0 oby się oswoić z tylnim napędem. Jak ogarniesz "tył" to można dalej w pojemności. To tak jak z motorem naucz się na 125 jeździć później siadaj na większe. Lasy przy drodze są gęste- krzyży. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BASTARS Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak ktoś ma olej w głowie to i m ke ogarnie, ale jak chcesz szpanować pod remizą, to i w 1.6 można się zabić. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez BASTARS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Racja, ale to trzeba sobie samemu odpowiedzieć czy potrafimy mieć lekką nogę 2,8 można bez problemu na emeryta jeździć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 No i za taką jazdę można dostać mandat od Prokuratora Generalnego Dziura w d***ie Pomysłowość kumpli czasem mnie przeraża 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 9 godzin temu, Piotr napisał: Racja, ale to trzeba sobie samemu odpowiedzieć czy potrafimy mieć lekką nogę 2,8 można bez problemu na emeryta jeździć Piotr wiesz że jak masz pierwsze auto z ryczącą M52B28 pod maską i jeszcze dajmy na to młody wiek to jest to wręcz nie możliwe by jeździć na emeryta to wręcz profanacja jednostki napędowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wiem, staram się profanować M52B28 jak najczęściej ale ..... ciężko się powstrzymać zeby nie posłuchać ryczących sześciu garòw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jeżeli kolega ma mózg i trochę wyobraźni to się nie zabije. Sam musi odpowiedzieć sobie na to pytanie. W E46 dużo dobrego słyszałem o silnikach M52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donM. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Mam mózg ale i tak wiem że pewnie chciałbym poszaleć znając siebie . Myślice że jeśli mój budżet urósł by o kolejne 4 k i wynosiłby 19/20k to byłbym wstanie wyrwać ładny model, oczywiście ja samo auto zostaje wtedy Ok. 17 tysięcy reszta to lpg itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Za tyle po penie 328 wyrwiesz, a to już wyrywa z butów .... albo 330d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donM. Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Jednak będę czaił się na jakieś 320 lub 323 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi