Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki dziwny problem z nawiewem w E61 2005r nawiew przyspiesza do połowy skali potem obroty wentylatora są takie same po mimo krecenia na max. Oczywiście jak przełączę na nawiew tylko na szybę to osiąga max. Jeż dobry wentylator też. Czasami pod czas jazdy obroty spadają w dół po czym wzrastają do poprzedniej predkosci bez ingerencji np. (przy chamowanu, zmiany biegów,) panel wypinany kilka razy od przewodów. Innego panela nie przekładałem bo nie mam. Może trzeba jakąś adaptacje panelu albo coś czego nie wiem może ktoś pomoże 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 Ładowanie 14.4V aku 12,4 V a jaki prąd ma iść na aku bo może napięcie dobre a prąd mały i byś miał rację z tym ladowaniem

Edytowane przez Tomekbmwe61
Dopisanie tresci

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Słaby akumulator, dla testu rozepnij wtyczkę od IBS i sprawdź czy wszystko wróciło do normy.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po odpięciu i zapięciu klemy ninusowej nic nie zmieniło się ale zauważyłem że na jakąś chwilę ok pół sekundy pojawia się napięcie 15.8 v. To napięcie pokazuje się jak obroty spadają do wolnych po przegazowce. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Musisz rozpiąć wtyczkę od IBS i wtedy na rozpiętej sprawdź wentylator.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Wtyczka IBS wypięta wentylatorek działa. Dziękuję wszystkim za pomoc. Bez IBS-a można jechać trasę 1500km czy coś się może stać z akumulatorem. Jeszcze jak bym mógł to dlaczego się zepsol IBS że starości czy zwarcia bo nie wiem czy używka młodsza czy nowe a może w ogóle nie wymieniać. 

 

 

Edytowane przez Tomekbmwe61

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

IBS się nie zepsuł, winowajcą jest słaby akumulator, z wypiętą wtyczką możesz śmiało jechać w trasę.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ok dzięki. Aku jest z 2012 raczej dobre ładowanie mu nie pomoże. 

 

Edytowane przez Tomekbmwe61

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




  • Ostatnio przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.