Skocz do zawartości

Bardzo Mocno Witam!

petr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Cieszę się bardzo, że jest Bawaria!!!

Moja przygoda z BMW zaczęła się bardzo spontanicznie i nieoczekiwanie.

Mój daleki kuzyn, co mieszka w Niemczech, jak pływaliśmy w zatoce Gdańskiej,

powiedział, że chcę sprzedać swoje autko BMW E39 520. Cena wydala się atrakcyjna,

więc pomyślałem "Czemu nie? Zawsze można będzie sprzedać." A jeździłem w tam tych

czasach (zaledwie rok temu) Fordem Mondeo Kombi, którego bardzo ceniłem za wygodę i (w moim przypadku) bezawaryjność.

Żona była w ciąży. Na mój pomysł odnośnie BMW powiedziała: "Dobra, kupimy, ale pod

warunkiem, że od razu sprzedamy!". Warunek był jasny. W sumie, nie miałem nic przeciwko.

Po załatwieniu wszystkich formalności, dokładnie jakoś rok temu, wsiadłem do autka, przekręciłem kluczyk, popatrzyłem na milion żaróweczek palących się na desce rozdzielczej, wyregulowałem siedzenia, lusterka i pojechałem...

Kiedy dotarłem do Wrocławia, zadzwoniłem do żoneczki i zaproponowałem małą przejażdżkę po mieście. A kiedy już wróciliśmy z tej przejażdżki, żona powiedziała do mnie tak samo stanowczo: "Nie sprzedamy tego auta!!!"

Tak, komfort jazdy jest zupełnie inny. I jak by mniej dziur we Wrocławiu się zrobiło ;)

Uff, przepraszam za długi wstęp, ale zmiana auta wywarła na mnie spore wrażenie, więc

musiałem to opowiedzieć :)

Teraz, niestety, muszę się pożegnać z moją pierwszą :) A następca to BMW 740d (E38), jak to ładnie gdzieś na stronie pisali - Duma BMW :)

Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za długie przywitanie :)

Witam kolege.

Moja historia zaczeła sie też podobnie z BMW.

Raz pojechałem z kolegą po samochód zwany kadetem, lecz właściciela nie było w domu , a ja pojazd musiałem mieć.

Więc zaczeły się poszukiwania w miejscowej gazecie i znalazła się E30 318i więc kupiłem podchodząc do BMW jak do golfa czy kadeta- aby wiozło tyłek :)

Lecz po kilku kilometrach już wiedziałem że kadeta i golfa które miałem wcześniej że to nie to czego szukałem.

Pużniej była:

1. E34 525i auto. sedan

2. E30 316/320 sedan

3. E32 730

4. E36 325 auto. coupe

5 i traźniejsza E36 touring.

Ta marka ma coś w sobie, kupując i jadąc nią, to coś mówi Ci,

To jest to czego szukałeś w życiu.

Więc jestem tu by się dzielić i być dzielonym zamiłowaniem do tej marki.