MCD Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 witam chodzi mi o podlaczenie głosnika do masy...ktoredy przejdzie kabel do akumulatora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodger24 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 głośnik do masy ??? Napisz proszę coś więcej bo trudno zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 głośnik podłącza się do wzmacniacza (radia) + i - , a nie do akumulatora, do którego podłącza się sam wzmacniacz. Poczytaj trochę lektury: http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie bede zakładał nowego tematu , podepne sie tutaj Mam 4-kanałowy wzmacniacz , podpinam pod niego dwa głosniki mostkując go i moje pytanie jest nastepujace. Czy musze uzyc dwoch kabli RCA ? bo wzmacniacz ma 4 wyjscia na czincze czy po zmostkowaniu bedzie wystarczył tylko jeden przewód RCA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ja miałem zmostkowany przewód RCA i ładnie grało ale miałem tak tylko chwilowo i nie wiadomo jak radio przyjmie takie mostkowanie przez dłurzszy okres pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ja miałem zmostkowany przewód RCA Zmostkowany? W jaki sposób? :roll: Też mam czterokanałówkę. Są cztery wejścia, podłączone mam 2 (biały + czerwony) i wszystko ładnie gra Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zmostkowany w ten sposob ze po kanał 1 i 2 bedzie podłączony jeden głośnik a pod kanał 3 i 4 drugi głośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 masz 4 wejscia i 4 wyjscia jak podłonczysz 2 to na wyjsciu masz 2 a jak na wejsciu dasz 2 i zmostkujesz ( z jednego białego zrobisz 2 białe i z jednego czerwonego zrobisz 2 czerwone) to na wyjsciu masz 4 kanały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 nie za wiele zrozumiałem z tego co napisałeś wiec wykonalem maly rysunek... i pytanie brzmi czy musze podpinac kable RCA do wszystkich czterech kanałów czy wystarczy tylko do dwóch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 jeżeli tak chcesz podpiąć głosniki jak na rysunku to tak musisz podpiąć wszystkie 4 czincze tylko nie rozumiem po co to chcesz tak mostkować i czy wogule twój wzmacniacz nadaje się do takiego mostkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nadaje sie do mostkowania, narazie nie sprawdzałem mocy na jednym kanale , może nie bedzie koniecznosci mostkowania. Pytałem z czystej ciekawosci dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 sprawdź dobrze czy nadają się wszystkie kanały bo najczęsciej jest tak że 2 kanały sa normalne a drugie 2 można zmostkować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 wszystkie cztery nadaja sie do mostkowania, ale teraz posprawdzałem moc głosnikow (jeden 100W RMS) a wzmacniacz na jednym kanale ma 90W więc wystarczy jeden kanał na jeden głośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ( z jednego białego zrobisz 2 białe i z jednego czerwonego zrobisz 2 czerwone) Hmmm... Przyznam, że o mostkowaniu RCA nie słyszałem zbyt wiele. Mógłbyś przybliżyć jak dokładnie robiłeś z jednego dwa? bmw_beer wszystkie cztery nadaja sie do mostkowania, ale teraz posprawdzałem moc głosnikow (jeden 100W RMS) a wzmacniacz na jednym kanale ma 90W więc wystarczy jeden kanał na jeden głośnik To dość konkretny ten wzmak :mrgreen: Co to za model? I jakie głośniki? JBL GTO? 8) Jeżeli chciałbyś podpinać wszystkie 4 RCA, a masz tylko 2 wtyczki można też zawsze rozejrzeć się za przejściówką "1 in -> 2 out" :mrgreen: P.S. Przyjrzałem się swojemu wzmakowi - ma przełącznik 2/3/4 kanały - dlatego grał na 2 RCA :mrgreen: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Głośniki to tak jak powiedziałeś JBL GTO 936e , a wzmacniacz to Magnat Classic 360. Musze podpiąć te głośniki pod wzmachol, bo poprzedni właściciel wsadził je w półkę nie dość, że w rzeźnicki sposób to i bez żadnej logiki bo podpiął je pod radyjko, które za bardzo nie daje rady je uciągnąć. Radyjko już wsadziłem swoje, a teraz czas poprawić jakość i wykorzystać te głośniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Jeżeli chciałbyś podpinać wszystkie 4 RCA, a masz tylko 2 wtyczki można też zawsze rozejrzeć się za przejściówką "1 in -> 2 out" i o własnie takie mostkowanie mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 a nie z radyjkiem nie mam takiego problemu bo mam 6 gniazd [ Dodano: 24 Styczeń 09, 23:08 ] kurcze mam mały problem, na ściszonych głośnikach podczas jazdy słysze turbine ,a gdy auto stoi to lekki szum w tych głośnikach... jaka moze byc przyczyna ? [ Dodano: 25 Styczeń 09, 14:55 ] Problem rozwiązany przeciągnąłem kable w wiekszej odleglosci od akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Przed podłączeniem czego kol wiek zapoznaj sie z instrukcja i konfiguracją swojego wzmacniacza! Konfiguracja ta pozwala uzyskać bardzo dobry efekt oraz najwyższa moc (Zapoznaj się z instrukcją wzmacniacz- czy morza mostkować głośnik na końcówce mocy!) To podobna ale zasilania sygnału - wystarczy tylko jeden sysnał audio "Mono" nie polaecam ale jak ktoś lubi? Mozna kombinowac troszke z wejsciem RCA (filtry boty mostki itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi