MoRzAn Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam forumowiczów Zasatanawiałem się nad takim ciekawym elektrozaworem ET-3 montowanym na przewodzie paliwowym. Ciekaw jestem waszych opinni na ten temat. Widzę ze mozna to fajnie ukryc i taki amator cudzej wlasnosci mial by chyba nie lada problem z tym zabezpieczeniem jezeli go zamontujemy gdzies pod budą. A moje zainteresowanie nim wynika z ciekawej hisorii ktora mialem ostatnio. Dalem autko do mechanika i zapomnialem mu zdjac zabezpieczenie wiec wracam do niego patrze a auto juz sie robi. Zdziwiony pytam czy go wepchal do garazu a on ze nie ze takie zabezpieczenia to pikuś :shock: Dodam ze zrobione bylo zajebiscie ze sterownikiem z bezpiecznikiem, ukryte, przelacznik w trudno dostepnym miejscu Więc mysle ze jak ten zawor umiescic pod buda nikt w nim nie pomajstruje a dla utrudnienia jeszcze lepiej przelacznik ukryc !! A tu link do zaworu : http://moto.allegro.pl/item576681071_elektrozawor_do_odciecie_paliwa_et3_i_zawor_fv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja mam 3 zabezpieczenia (na skrzyni, przełącznik od paliwa [ukryty] i to co trzeba dwie śrubki nacisnąć by zamknąć obwód - też ukryte). Dawałem auto do warsztatu i ten sam problem, zapomniałem powiedzieć jak to rozłączyć więc dzwonie do mechanika a on mi na to że spoko to banał dla niego... Więc nie powiedziałem, mija parę h i dzwoni do mnie żebym przyjechał i to odpalił bo on już nie ma siły pchał auto na podnośnik hehe nie chciał się przyznać że nie dał rady Takie zabezpieczenia (przynajmniej ukryte przełączniki) często są znane przez wielu ludzi (wystarczy że raz je ktoś miał i wie o co chodzi ). Najlepsze patenty są najmniej znane ze względu żeby tego nie rozpowiadać. Wiadomo lepiej mieć to co pokazałeś nam niż nie mieć - jestem za <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi