danieltca Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 witam . chcialem sie spytac o co chodzi jesli podczas jazdy od czasu do czasu zapala sie na czerwono kontrolka od poduszek powietrznych. zawiesza sie czy co . co z tym zrobic zeby zlikwidowac usterke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 problem e46:) u mnie jest też to jest. Panaceum: - jezdzic i płacic 100 zł co miesiac za kasowanie tego błędu. - wymienic matę pod siedzeniem. do e46 ok 500 zł ( cena z ASO) - ustawić za 180 zł poduszkę w tryb taki, że przy uderzeniu choćby z tyłu, wystrzeli poduszka z błędem. U mnie jest błąd poduszki pasażera, więc zgodnie z powyższym, gdy ktoś sutknie mnie z lewej to i tak wstrzeli ta z prawej coś za coś... zyskuje się bezpieczeństwo( nawet za bardzo ), no chyba ze wolisz zabulić za matę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja miałem w E36 walnętą mate w siedzeniu po prawej stronie- świeciła raz się, raz nie. Kupiłem taki wynalazek za ok60zł i wczepiłem w wtyczke która łaczyła wiązke co dochodzi do fotela- poprostu oszukiwała kompa że ktoś siedzi. Kontrolka zgasła na zawsze. jezdzic i płacic 100 zł co miesiac za kasowanie tego błędu. Ja mam podłaczenie kompa za 50PLN ustawić za 180 zł poduszkę w tryb taki, że przy uderzeniu choćby z tyłu, wystrzeli poduszka z błędem Nie polecam w czasie walnięcia w tył lepek leci Tobie do przodu "inaczej" niz przy walnięciu przednim- cos takiego oglądałem w czasie wypadków (testów) w TV i wypowiadały sie mądre głowy co jak etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Ja mam podłaczenie kompa za 50PLN ta czy siak lepiej wychodzi coś z tym zrobić, bo nawet jak masz kompa za 10 zł to i tak to wkurza. no tak, ale nie wiadomo jeszcze czy błąd nie dotyczy np: bocznego jaśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 no tak, ale nie wiadomo jeszcze czy błąd nie dotyczy np: bocznego jaśka Zgadza sie może być wszysto uszkodzone od układu poduszek. Z matą to tak jak pisałem wyżej można sobie poradzić samemu. Co do jaśków, sensorów itd wszystko można zrobic pod kompem- on powie co mu nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 co do poduszek to u mnie po zapaleniu silnika kontrolka od poduszek gaśnie dopiero po kilku minutach.wie ktoś dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 ja tak z kolei miałem z lampką hamulca ręcznego. Cóż elektronika wariuje. Jak podepniesz pod kompa, to możesz mieć dużo błędów tego samego typu. Ich skasowanie powinno pomóc. U mnie jak skasowałem te wszystkie błędy które się powtrzały tj. własnie czujki hamulca ręcznego, to zrobiło się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAgOn330Pl Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 POd siedzeniem kierowcy jest kostka i ona warjuje zalecaja jej mostkowanie bo czesto owa kostka sie rozlacza i wyskakuje bład poduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAgOn330Pl Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 http://www.airbag.com.pl/systemy/artykul.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 historia,teraz sie to robi NCSem(data postu) ale artykuł ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAgOn330Pl Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 MOze komus sie przyda nowemu na forum;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 POd siedzeniem kierowcy jest kostka i ona warjuje dokładnie, kostka do maty lub napinacza. Często pojawia się po sprzątaniu po przesunięciu fotela w skrajne położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 MOze komus sie przyda nowemu na forum;p a jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 dokładnie, kostka do maty lub napinacza. Często pojawia się po sprzątaniu po przesunięciu fotela w skrajne położenia Ja u siebie zmieniałem tą kostke kilka krotnie i dalej było to samo w końcu się uporałem z tym a jak wszystko w linku http://bmwklubpoludnie.pl/viewtopic.php?t=1894 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja mam równiez ten problem wystarczy że ktoś uniesie tyłek z siedzenia pasażera podczas jazdy zaświeca się kontrolka poduszki. Jedynym wyjściem kupić kabel ja tak zrobiłem przydaje się to auto jest czułe i często się przydaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi