thomascricket Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Proszę o ocenę tegoż egzemplaża http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C6633560.html http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C10783592.html tego http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C10092410.html http://otomoto.pl/bmw-525-2-5tds-klimatronic-4xel-szyby-C9457479.html Proszę o ocenę tych bawarek bo zastanawiam się nad kupnem jakiegoś e39 w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Jestes pewien ze chcesz kupic E39 z poczatku produkcji w dodatku z archaicznym jak na tą bude silnikiem 2,5 TDS ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mordulec, a czy masz cos do TDSów ? :lol: A czemu z poczatku produkcji złe egzem i TDSy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mordulec, a czy masz cos do TDSów ? Do TDSów nie mam nic :wink: ot poprostu jak dla mnie nie ta buda nie ten silnik :wink: A czemu z poczatku produkcji złe egzem i TDSy? Sam wiesz jak wygladaja poczatki produkcji kazdego nowego modelu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascricket Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Przepraszam bardzo nie chcę się czepiać ale prosiłem o ocenę samochodów gdyż próbuję znaleść sobie betę a nie o dyskusje na temat e39 w tds-ie ot czy się udał czy nie bo jak każdy model ma swoich przeciwników i zwolenników ja z tych 2-ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 A czemu z poczatku produkcji złe egzem i TDSy? Sam wiesz jak wygladaja poczatki produkcji kazdego nowego modelu ... I tutaj sie zgodze. Pomijajac kwestie finansowe, wolalbym chyba kupic ostatni wypust np z serii e36 nie pierwszy z e46. No, ale ja jestem troche dziwny z tym umilowaniem do starszych samochodow Chodzi o to, ze jezeli sa, to wszelkie bolaczki nowych silnikow/modeli, potrzebuja pare lat zeby "zniknac".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 gdyż próbuję znaleść sobie betę a nie o dyskusje na temat e39 w tds-ie Bardzo nerwowo działasz kolego. Dopier zaczynasz na forum a tu kozaka pokazujesz. Pytanie odpowiedz, pytanie odpowiedz na tym polega forum. A że dałeś temat e39 i TDSa to powinneś się cieszyć że masz odpowiedzi z tematu np. że silnik taki, zawiecha taka, a elektryka to lepiej już nie mówić-a nie tylko którą kup. Jeśli chcesz odpowiedzi którą byż chciał to ja powiem Ci że żadną- tak szczerze. Ale mogę napisać że ta czarną i bedziesz się cieszyć że chociasz jedna osoba Ci odpisała (czyt. doradziła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 TDS'a to lepiej sprawdzić/posłuchać/zobaczyć na własne oczy, po zdjęciach to można tylko zobaczyć czy blacha jest ok (tak na oko oczywiście) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshrek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mi sie wydaje ze w tym pierwszym bmw coś z poduszka nie tak bo widać ze poduszki nie ma , a w opisie przecierz sa dwie ;d. A przebiegów nie komentuje bo po wnętrzu aut zdaje się że przebieg x2. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Przepraszam bardzo nie chcę się czepiać ale prosiłem o ocenę samochodów gdyż próbuję znaleść sobie betę a nie o dyskusje na temat e39 w tds-ie ot czy się udał czy nie bo jak każdy model ma swoich przeciwników i zwolenników ja z tych 2-ich. Heh , chcesz sie w takie cudo pakować proszę bardzo , nikt z forum nie bedzie stawał Ci na drodze Twojego szczescia w nabyciu zwłok :wink: chciałem Ci doradzic i wyraziłem swoją opinie na temat tego co chcesz nabyć :wink: jak zawsze mozesz ale nie musisz sie ze mną zgodzic , do tego własnie słuzy forum : zadajesz pytanie -> dostajesz rózne odpowiedzi -> sam wycigasz wnioski U Ciebie zawiódł "środek" bo dostałes odpowiedzi które nie wychwalają pod niebiosa wybranego przez Ciebie modelu ........ cóż czasem tak bywa ale jak chcesz sobie strzelic w kolano i drugie tyle zostawic u mechaniorów to prosze bardzo przynajmniej podniesiesz PKB w naszym kraju :wink: Ale zeby nie było -> odpowiedzi stricte merytoryczne : Pacjent nr.1 -> http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C6633560.html -Rocznik 96 czyli sam początek produkcji -Bieda edyszyn nawet korbki do szybek z tyłu -Przebieg robiony w garażu 184tys km - raczej bym sie tam spodziewał 284tys. -Zdeformowana kierownica , mozliwe ze jakas rzezba po wystrzale poduszki. Pacjent nr.2 -> http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C10783592.html -Rocznikowo juz lepiej bo 97 -Ale cóz to przebieg prawie 300tys (juz bardziej realny) -Na plus to to ze nie jest to auto komisowe tylko od prywatnego wiec wieksza szansa ze bedzie w porzadku. Pacjent nr.3 -> http://otomoto.pl/bmw-525-tds-C10092410.html -Brak zdjec wsrodku -Rozwalony zderzak z tyłu -Uszkodzony przedni zderzak , brak zaslepki od haka -Na fotach silnik odpalony , ropy jak na lekarstwo i choineczka na zegarach Pacjent nr.4 -> http://otomoto.pl/bmw-525-2-5tds-klimatronic-4xel-szyby-C9457479.html -Najlepiej sie prezentuje z tych wszystkich -Ale najpewniej ładnie odpicowana pod klienta w komisie , nawet silnik umyty -Przebieg podobnie jak w 1-szym przypadku smieszny i mało realny (96r i 180tys) O silniku nie pisze bo jak wiesz TDSy to czasem mega kaprysne silniki a po samych zdjeciach nie ma szans wskazac ktory z tych oto 4 rodzynków ładnie pracuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 TDSa najlepiej na pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascricket Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Oki dzięki za mądre komentarze więc jeśli tds to taki szmelc to proszę w takim razie o poradę który z silników diesla jest najlepszy bo benzyna już nie wchodzi u mnie w grę więc może szukać 530 tylko że ciężko znaleść coś do 20 dych dziś jednego oglądałem z włoch to makabra jak tam potrafią zadbać o samochód Więc jak proszę jeszcze raz mi poradzić który z e39 z dieslem jest mało awaryjny i mało kapryśny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 W dieslu są tylko 525 tds, 525d i 530d w E39 Który polecamy?- zależy jaka gotówką dysponujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascricket Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 tak jak napisałem do dwóch dych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja wypowiem sie przymykajac oko na finanse. TDSy-2.5 byly bardzo kaprysne,ogolnie zbieraly srednie oceny.Stosunek technologii do rocznika pasuje tylko do E34. 3.0 natomiast to juz inna bajka.Silnik naprawde godny polecenia. Moja rada taka,na spokojnie sobie wyczekaj,dokombinuj troche kasiory i poszukaj E39 530d. Przeszperalem samo allegro i znalazlem dwie pelne strony trzylitrowych dieslow w twoim zakresie cenowym wiec nie wiem czemu piszesz ze ciezko znalesc i nie jezdzisz , nie szukasz. Nikt pod nos na tacy nie postawi,czasem trzeba pozwiedzac Polske za dobrym okazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Przeszperalem samo allegro i znalazlem dwie pelne strony trzylitrowych dieslow w twoim zakresie cenowym wiec nie wiem czemu piszesz ze ciezko znalesc i nie jezdzisz , nie szukasz. Nikt pod nos na tacy nie postawi,czasem trzeba pozwiedzac Polske za dobrym okazem. 530d w cywilizowanym stanie do 20k? może... ale na pewno nie polskich złotych :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Popieram. Za tę cenę nie znajdziesz nic z czego byłbyś zadowolony. Jeśli chodzi o silnik 3.0 d to jest czystą poezją, stosynkowo małe spalania i zajebisty moment. Nie przez przypadek był przez kilka lat najlepszym silnikiem diesla w światowych rankingach. Ale nie rzucaj się na tani egzemplarz. Nikt nie sprzeda samochodu w dobrym stanie z tym silnikiem za cenę 20 tyś.A ewentualne naprawy, szczególnie układu paliwowego Cię zrujnują. Znam gościa z Chojnowa który kupił za 21 tysi 530d z 2001 roku.Od komornika, niby taka okazja. Auto stało więcej u mechanika niż pod domem.Jak pisał Kaspri - albo poszukaj czegoś innego albo uzbieraj więcej kasy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 moze podpowiem, ze w tej cenie znajduiesz E-klasse z silnikiem 2.2CDI z okolo 2000roku, lub lekko mlodsza rocznikowo C-klasse, wiadomo fan BMW nigdy nie bedzie fanem Mercedesa, ale zawsze to jakas podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascricket Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Choć mieczysław piękna sprawa to jednak zawsze bardziej mi się stylistycznie i technologicznie podobało e-39 a z resztą okulara podobno też ciężko dobrego do 20 tysi dostać ale ja jestem cierpliwy i będę szukał dalej może znajdę to co będzie warte bo złomami to się już najezdziłem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10503375 pisałem o tym aucie w dziale sprzedam... znajomego teściu sprzedaje tylko i wyłącznie dlatego ze chce młodsze auto! cena zajebista auto podobno też i nie kręcone! Kolega powiedział że gdyby to był sedan z manualem to już dawno by tym autem jeździł to zna je od 4,5 roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascricket Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 żeby nie kombi i to i bym może chciał tylko że to kombi ale dzięki mimo wszystko za szczere chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi