Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę po niewczasie, ale jednak znalazłem dział "Dzień dobry" uklon_bmw

Oto JA, od niespełna 2 miesięcy właściciel E39 Touring 528i+LPG '97. Kupiłem ją niemal tak szybko, jak postanowiłem stać się posiadaczem BMW. Wpadłem do komisu i ... wpłaciłem zaliczkę. Później samochód spędził niemal 3 tygodnie u mojego zaprzyjaźnionego mechanika (żeby było tanio i zaufanego) i ... zrobione zostało 1/3 tego co trzeba... Well, ale najważniejsze, że dziś zostało już (MAM NADZIEJE! :shock:) tylko kilka dopieszczeń.

Moja Bunka była tak zadbana jak samochody Elvisa. Turek pewnie ściągnął ją z jakiegoś zaplecza, wymienił głowicę i pojeździł do chwili, kiedy już się nie dało bez inwestycji... Stąd pewnie ten termostat, chłodnica, dwa podnośniki szyb, 2 czujniki ABS, termometr temperatury zewnętrznej, łożysko, piasta, dwa wahacze, czujnik cofania, wycieraczka tylne, ... i przednia..., jeżyk, komplet felg i opon, lampa przednia, klosz halogenu, klucze i podnośnik (UPS! Podnośnik znalazłem!) i jeszcze kilka drobnych (i w^&%$#! Jak można doprowadzić samochód do takiego stanu!?) pierdół...

Że co? Złom kupiłem? Trudno! Samochód jest i tak wspaniały. Doprowadziłem go - mam nadzieję - już do stanu używalności i odpłaca mi wygodą i radością z jazdy jakżaden dotychczasowy samochód! Owszem, moje dotychczasowe Saxo uwielbiam do tej pory, Nissanem żony też jeździ się doskonale, bo jest niezawodny jak mało który samochód... Ale BMW to jednak TO JEST TO!!! W środku jak w salonie, można jechać 140 i cicho słuchać muzyki, jak trzeba, to 194 koniki daje z siebie wszystko (wczoraj normalnie przy 100 na trójce aż mnie zatkało, jak przy 4 tys. obrotów wyrwał do przodu jak wariat!).

Poz tym, że jeżdżę raczej niewiele (taka praca) i raczej relaksacyjnie (poza małymi wyjątkami...), to Buńka będzie nam towarzyszyć na wakacjach. W końcu będzie można się spakować jak ludzie, a i wózek i łóużeczko córki się zmieści.

Już zdążyłem się nie raz na forum wypowiedzieć (w końcu NIESTETY już trochę przygód z remontami mam za sobą...), a i niejedną radę od Was otrzymałem. Przeto jeszcze raz WITAM SIĘ ZE WSZYSTKIMI!

Maciek '74.