kunek90 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam,mam kolejny problem odnosnie przeplywomierza...otoz kupilem org uzywke,zalozylem i juz w ten sam dzien auto zaczelo mi kichac na gazie z tym ze wywalalo mi te przewody od powietrza ktore ida od silniczka krokowego do przepustnicy i te z tylu przepustnicy ktrore ida gdzies tam...no albo ta gume co dochodzi do przeplywomierza....ale dzisiaj to tak sobie kichnela ze roz... mi przeplywomierz...z przodu oslony na filtr powietrza jest taka klapka,ktora jest zaklejona silikonem czy tak powinno byc???bo wydaje mi sie ze ta klapka nie powinna byc zaklejona tylko na sprezynce i w razie gdy auto kichnie gazem to wszystko ucieknie przez ta klapke,sprazynka ja zamknie i bd good...czy mam racje???prosze o rady bo nie wiem za co mam sie juz zabrac PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 wstaw jakąś fotkę żebyśmy wiedzieli jak to wygląda. A kiedy wymieniałeś takie rzeczy jak świece zapłonowe,kable WN,kopułka z palcem? A filtr powietrza? Na lpg trzeba dbać o pełną sprawność układu zapłonowego inaczej będzie parchać,kichać,strzelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 no wiec auto mam tylko rok,ale jezeli chodzi o kopilke to wymienialem razem z paluchem w tamtym roku...co mnie jeszcze zastanawia to to,ze gdy mialem ten przeplyw od FORDA:)to fakt faktem auto na benz nie chodzilo tak jak powinno,ale na gazie chociaz takich jaj nie bylo...nie kichala tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zdjęcie009.jpg Zdjęcie010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dziki,piszesz i masz:)tak to wlasnie wyglada...kolega w 2.5 ma zrobine cos podobnego tylko ze na takiej sprezynce i tlymaczym mi ze to jest wlasnie po to zrobione,ze gdy auto kichnie to ta klapka podczas wybuchu sie otworzy,zamknie i jest ok....a u mnie ktos to zakleil sylikonem...juz sobie z tym sylikonem poradzilem mysle tylko teraz jak zrobic ta sprezynke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi