Krzysinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam nie wiedziałem dokładnie w jakim dziale to zrobić więc zakładam temat tu. Chciałbym się poradzić osób bardziej rozeznanych odemnie w tematach BMW, na temat M Pakietu. Szukam właśnie e46 w M Pakiecie. Jak każdy zapewne wie że trudno znaleźć e46 po-liftingowe w M Pakiecie do 30 tyś i to w dobrym stanie. Na allegro zaczynają się od 34 tyś. Niestety nie posiadam takich funduszy gdyż, na samochód miało być przeznaczone 25tyś . Żeby pominąć zbędne biadolenie z mojej strony chciałbym się zapytać co wchodzi w skład M Pakietu, z tego co wiem są to: * zderzaki * kierownica * listwy * zawieszenie * felgi ( jak kto chce) W związku z ograniczonym budżetem zastanawiam się żeby kupić ładną bawarkę, i samemu dołożyć M Pakiet. Tylko chciałbym to zrobić żeby miało to ręce i nogi. Oraz zorientować się czy jest sens bawić się samemu w takie rzeczy i poczekać, aż coś się trafi. Może pytanie wyda wam się głupie ale, byłem dzisiaj oglądać " bardzo ładną" na zdjęciach bawarkę ale, czar prysł jak do niej podszedłem bliżej. Z daleki i na zdjęciach wyglądała naprawdę ładnie. Czarniutka, shadowline. Ale miejscami na dachu 800-900 mikronów lakieru. Do tego jeszcze inne boleści samochodu. Od razu ostudziło zapał. I po 3-4 min siedziałem już w samochodzie w drodze powrotnej. pytanie_bmw Pozdrawiam Krzysinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Hej. Jeżeli chodzi o m-pak zewnętrzny to: -zderzaki -progi -lotka M-pak wewnętrzny" - czarny sufit -podstopnica -gałka biegów -fotele -kierownica Do tego zawieszenie m technik, a więc amorki i sprężyny. P.S. Dodatkowo zmiana zderzaków to inne: -wloty powietrza -kierownica powietrza -ślizgi -nadkola krótkie -halogeny wszystko dotyczy przodu, jeżeli chodzi o tylny zderzak to inne są tylko ślizgi. Edytowane 13 Lipca 2011 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Z tego co widzę to trochę sporo tego. Modyfikacja prawdopodobnie nie opłacalna. Wydaje mi się że chyba lepiej poszukać w oryginalnym M Pakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Z tego co widzę to trochę sporo tego. Modyfikacja prawdopodobnie nie opłacalna. Wydaje mi się że chyba lepiej poszukać w oryginalnym M Pakiecie. ...no tak,ale 25 tysi w pełnym m-paku to chyba raczej nierealne. Szukaj, może znajdziesz chociaż w częściowym m-paku, a reszte skompletujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Modyfikacja prawdopodobnie nie opłacalna. jak to nie opłacalna , wszystko robi się dla wyglądu , a to tu się opłaca uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Dokładnie... na jednym forum spotkałem się z tekstem: "tuning to coś na co wydajemy kasę której nie mamy na rzeczy niepotrzebne, żeby podobać się ludziom których nie znamy", albo coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 "Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy..." jaki silnik chcesz w tej swojej e46 wymarzonej mpasztet?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 JARO-D1 Napisał Krzysinio Z tego co widzę to trochę sporo tego. Modyfikacja prawdopodobnie nie opłacalna. Wydaje mi się że chyba lepiej poszukać w oryginalnym M Pakiecie. ...no tak,ale 25 tysi w pełnym m-paku to chyba raczej nierealne. Szukaj, może znajdziesz chociaż w częściowym m-paku, a reszte skompletujesz 25 tyś to budżet wyjściowy ale szukam za max 30tyś lekkie nagięcie BASTARS Napisał Krzysinio Modyfikacja prawdopodobnie nie opłacalna. jak to nie opłacalna , wszystko robi się dla wyglądu , a to tu się opłaca uklon_bmw Głownie chodziło mi o to że lepiej jest kupić w oryginalnym M Pakiecie niż samemu robić przeróbki żeby wyglądało jak oryginalny M Pakietjaki silnik chcesz w tej swojej e46 wymarzonej mpasztet?? 2.0d dzisiaj oglądałem moją wymarzoną ( a za takową uchodziła, niestety tak jak szybko tam pojechałem tak szybko wróciłem ) Nie powiem na allegro stoją jeszcze 2 ładne czarniutkie ale niestety o parę tysięcy za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 szukaj w gazie 2.0 wzwyż .. chyba ze masz za darmo rope Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 W grę wchodzi jedynie silnik 2.0 W większych drogo wychodzi ubezpieczenie, oraz ta pojemność została narzucona mi odgórnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 hehe wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Zobacz jak to wygląda jeśli chodzi o kompletowanie mpakietu i później zdecyduj : - zderzak przód komplet 1300 zł - ślizgi, uszczelka, jakieś 50 zł - wloty na tarcze hamulcowe chyba 350 zł (nie pamiętam) - malowanie 350 zł - zderzak tył 850 zł - malowanie 350 zł - kierownica 1500 zł - podsufitkę miałem ale kosztuje jakieś 600 zł - listwa na tylną klapę jakieś 340 zł - progi 600 zł komplet - listwy na drzwi 400 zł - gałka zmiany biegów 300 zł - do tego jeszcze listwy wogół szyb shadow linie - nie znam cen Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) :lol: Zobacz jak to wygląda jeśli chodzi o kompletowanie mpakietu i później zdecyduj :- zderzak przód komplet 1300 zł - ślizgi, uszczelka, jakieś 50 zł - wloty na tarcze hamulcowe chyba 350 zł (nie pamiętam) - malowanie 350 zł - zderzak tył 850 zł - malowanie 350 zł - kierownica 1500 zł - podsufitkę miałem ale kosztuje jakieś 600 zł - listwa na tylną klapę jakieś 340 zł - progi 600 zł komplet - listwy na drzwi 400 zł - gałka zmiany biegów 300 zł - do tego jeszcze listwy wogół szyb shadow linie - nie znam cen Powodzenia I o to mi właśnie chodziło kupa kasy. Dlatego chyba lepiej poczekać aż coś się pojawi. Dzisiaj była brana pod lupę ta: http://moto.allegro.pl/bmw-e46-m-pakiet-jedyna-taka-slicznotka-i1697838745.html lecz niestety lipa. Choć trzeba przyznać że silniczek pracował równiutko i cicho, lecz nie zdążyliśmy się podpiąć pod komputer i sprawdzić go od strony technicznej. Są dwie jeszcze fajne ale niestety nie te pieniądze http://moto.allegro.pl/bmw-e46-320d-m-pakiet-i1712957105.html ta stanowczo za droga http://moto.allegro.pl/bmw-320d-e46-150km-m-pakiet-xenon-perfekcyjna-i1715424039.html Dodatkowy minus to spory kawałek drogi. Ale poczekamy pożyjemy i może betki stanieją. Ewentualnie coś nowego się pojawi... Pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2011 przez Krzysinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 ta druga fajna z ceny moze troche dasz rade uciac za dobre auto trzeba dac a i tak nieraz sie okazuje ze serwisowane auto do konca kupione z pewnego zrodła z silnikiem przeszczepionym albo tak sklejone z 3 jak z fabryki na ori spawach ... druga beatka naprawde mi sie podoba tylko troche ten chrom życzę udanych zakupów hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ta trzecia miała naprawiany silnik lub wymieniony, ale szybko sie uporali, wiem bo tez Niemiec mi ją proponował ale się zakręciłem przebieg faktycznie ma oryginalny 156tys. Ładna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Jak dla mnie tylko ta druga , no ale tylko jak by miała M57N i fele nie w tym kolorku <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Moim zdaniem, jak zalezy Ci na M Pakiecie to sie wstrzymaj az bedziesz mial mamone na auto z oryginalnym, seryjnym. Jak widzisz ceny sa niemale, ja zaluje ze nie dolozylem tych kilku tysiecy, bo teraz wlasnie stoi przede mna widmo kupna calego, a troche pitolenia z tym jest jak widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Dokładnie jak już to ta druga jest fajna. A Czechu ma rację, jak nie msz wystarczającej gotówki to zaczekaj, no chyba, że Ci się spieszy to niestety z m-paka musisz raczej zrezygnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ta druga pare miesiecy sie sprzedaje już, bo była przodem uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ta druga pare miesiecy sie sprzedaje już, bo była przodem uszkodzona. To niestety odpada z założenia, bo wątpię żeby był przód wymieniany bądź tylko lakierowany. Pewnie szpachla i do przodu. Ona początkowo chyba 37 ( albo i więcej) stała jak ją widziałem. Gdyby nie ta szpachla to już by stała u mnie na podwórku ta pierwsza. Ba co zrobić, trzeba poczekać tak jak CZECHU radzi. Moim zdaniem, jak zalezy Ci na M Pakiecie to sie wstrzymaj az bedziesz mial mamone na auto z oryginalnym, seryjnym. Jak widzisz ceny sa niemale, ja zaluje ze nie dolozylem tych kilku tysiecy, bo teraz wlasnie stoi przede mna widmo kupna calego, a troche pitolenia z tym jest jak widac. A nawet koszt zmiany na M Pakiet jest też spory tak jak to FOREST przedstawił. Tak też patrzyłem i jeszcze jedna stoi na allegro. 22tyś całkiem nie dużo, tylko felga do wymiany by była i ogólnie popieścić. http://otomoto.pl/bmw-320-m-sportpakiet-C19803453.html Świeżo z Niemiec sprowadzona, chyba że nie była jeszcze wystawiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 ***** nawet tam nie jedź.Cała wielkopolska to ***ani oszusci, ściemniacze i kłamcy. W jeden dzień zrobiliśmy tam 700 km oglądając same "perełki". W każdej wiosce, na każdym podwórku pełno szrotów a ze stodół dochodzi odgłos klepania. Szkoda czasu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Forest, ale ja mam nadzieje, ze chodzi Ci o komisy, nie o ludzi a co do komisow to podpisuje sie obiema rekoma, szczegolnie Pleszew no i w Ostrowie tez wiekszosc jest lipa, rowniez odradzam ten rejon. Generalnie szukac auta najlepiej u prywatnej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 ja swoje kupiłem w Słupcy pod wrześnią.od prywatnej osoby!! ale owszem po drodze było tyle komisów,że aż się zdziwiłem a po drugie to unikałem komisów!!!! i Tobie też to radze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 kupując bez m-paka będziesz miał później wiele radości gdy wejdą mody:) Nie wierzysz, zapytaj Jara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysinio Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ja wiem że cieszy jak samochód zmienia się na lepsze ale oko 7tyś na M Pakiet trochę odstrasza. Wolę poczekać i kupić od razu aby cieszyła. <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi