HUDY Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Siemanko! Rozpoznanie: Delikatne ruchy kierownicą rzędu 20 stopni w obie strony wywołują stukanie, które od wewnątrz dobiega z kolumny kierowniczej pod deską rozdzielczą. Dźwięk przypomina mi odgłos poruszania kierownicą, gdy jest zablokowana. Gdy jestem pod autem słyszę stukanie jakby ze ślimaka. To samo występuje w momencie gdy jadę po kamienistych parkingach. Drobne kamienie i małe nierówności wywołują drganie kierownicy i to wkurzające stukanie. Gdy wjeżdżam na lekki uskok rzędu kilku centymetrów np na parking przy bloku słyszę to gdy wjeżdżam LEWYM KOŁEM. Coś z drążkiem? Końcówkami? Czy maglownica? A może jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 wygląda na drążki kier... najlepiej jest ściągnąc gume od magla osłaniającą drążek i niech ktoś pokręci kier i wyczujesz luz jak będzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Miałem podobnie, zwłaszcza na kostce dawało sie we znaki.Wymieniłem drążek środkowy wraz z tuleją i było po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 U mnie to chyba krzyzak stuka, ale sporadycznie wiec nie zaczepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 prawdopodobnie jest jak blazej napisał. przerabiałem to niedawno u siebie. mechanik stawiał na maglownicę a okazało się, że wybita była właśnie ta tuleja. po wymianie ucichło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Hudy miałem to samo. Nie wykluczam drążka środkowego,którego warto sprawdzic ale... Ale ja stawiam na wyrobienie delikatne wieloklinu na wałku dolnym kolumny kierowniczej. Zdejmij osłone plasjikową nad pedałami i następnie dokręć tą dużą nakrętkę 32mm. Nie ma jak sie pomylić bo jest tam tylko jedna taka nakrętka na łączeniu wałków. Dokręcaj z czuciem co chwilkę kontrolująć czy jest dalej aktywna regulacja kierownicy. Zbyt mocne jej dokręcenie spowoduje utratę regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUDY Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 W takim razie najpierw zrobię to co nic nie kosztuje,czyli to co polecił Dziki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Hudy jak to nic nie kosztuje?:)Browara postawisz jak to o dokręcenie tej nakrętki pójdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUDY Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Browar się należy, bo skręciłem i stukanie ustało:D Myślę, że zadowoli Cię marka PERŁA:D Tylko to niebawem bo już nie długo nie będziemy mieszkać tu gdzie mieszkamy i możesz mnie nie znaleźć Ale reszta to już face to face PODZIĘKOWAŁ... TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi