Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zasady tworzenia tematów

Tworząc temat należy pamiętać o kilku ważnych zasadach, które często pomagają uzyskać szybszą i wartościową odpowiedź.

[1]. Nazwy tematów należy dobierać w sposób łatwo kojarzący się z jego zawartością. Sam zwrot typu "Nie działa, stuka, pomocy!" sprawia, że temat jest przeważnie ignorowany, gdyż jego nazwa nie mówi nic.

w więc nazywając temat ''silnik'' nie wiadomo o co chodzi bo może chodzić o 12212328 różnych rzeczy!!! ja otwierając taki temat nazwał bym go

''Swap z m40b16 na m44b18 e36sedan 93r""

Diabell92, z ta odpowiednia nazwa tematu chodzi o to, ze wtedy jest o wiele latwiej dla innych uzytkownikow na forum jesli podobnego tematu beda szukali. Jesli nazwalbys go np "swap silnika 1.6i na 1.8is e36" to wtedy kazdy kto widzi taki temat, bez koniecznosci otwierania go, wie dokladnie co w nim jest walkowane. A widzac temat pt. "silnik" za cholere nie wiadomo co co biega. Czy ktos chce kupic, sprzedac, wawalic, zmodyfikowac.

Tak jak patryk pisze, taki swap nie powinien byc problemem, pytanie jedynie czy sie oplaca. Chyba, ze masz pewniaka is'a lacznie z kompem ktory ci lezy na podlodze w garazu i nie masz co z nim zrobic?

ceny e36 sa teraz śmieszne wiec jak uda Ci sie pogonić autko za jakąś fajną kwote to sprzedaj i kup mocniejsze....

chyba ze ogarniasz sam mechanike.....masz zadbane auto...sentyment....i po znajomości dostaniesz dobry motor is'a to sie nie zastanawiaj tylko wkładaj

sam przerabiałem temat...przeczytałem sporo postów i sprzedałem e36 320 bo mi sie nie oplacało wsadzać 2,8:/ < teraz bym sam wciskal 2,8 bo mam warsztat do dyspozycji:D>