Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

ulepas ulepas sia na nana:)

odpusc,szkoda fatygi.

Kurde człowiek się naszuka a jak myśli że coś w miarę ciekawego znalazł to taka odpowiedź... ehhh...

Ale oczywiście dziękuję bardzo za nią, lepiej zapobiegać niż zwalczać. ;)

P.S.:Małe sprostowanie, to auto z Woli Sosnowej a nie ze Stalowej Woli. Ale też Wola. ;p

P.S.2: Mógłbym tutaj wstawić pare innych propozycji nie tworząc nowego tematu? :D

Tak nawet to jest wskazane

To skoro tak, to prosze o Wasze opinie:

Propozycja nr 1

http://otomoto.pl/bmw-525-C21664319.html

Nr 2

http://otomoto.pl/bmw-525-2-5-24v-gaz-sekwencja-C21656646.html

Nr 3

http://otomoto.pl/bmw-525-525i-C21641135.html

Ten pierwszy to chyba starsza osoba bo owiewka nie sciągnieta, więc może szanowany? :D ( bez urazy dla nikogo ;) )

W drugim brak zdjęć środka, nie licząc bagażnika.;p

Trzeci to wiadomo, Stolyca, więc i cena adekwatna. ;]

Numer trzy do uratowania, zbić cenę i można się zainteresować, fajny rocznik, kolor i wyposażenie :)

Zdefinuj "do uratowania" :D Jak myślicie, do ilu można próbować zbić cene?

P.S.: Podziękowanie za post w Powitalni. ;)

jak dla mnie to 1 i 3 niezle. Ale 1 wygrywa bo bez gazu, pozatym tempomat i kontrola trakcji. ja w swojej wersjii tego nie mam. cena niska??? nr 2 przed liftem wiec odpada.

Właśnie przekonuje mnie to że bez gazu, choć i tak jeśli bym się na tego zdecydował to gaz bym założył, ale przynajmniej bym wiedział co wkładam i jak to jest zrobione. Przy dzisiejszej cenie benzyny i jej przyszłych cenowych prognozach słabo widzę benzynę na dłuższą metę. :)

Edytowane przez Szpadyzor71

Do uratowania miałem na myśli : przedni zderzak, halogen, klapa tył do zaprawek i chyba tez prawy próg nad dokładką , tłumik czy tam końcówka zależy co tam wsadzone, chociaż co do tłumika to w sumie też taki miałem w 520 i nie wywaliłem bo świetnie brzmiał :)

Do uratowania miałem na myśli : przedni zderzak, halogen, klapa tył do zaprawek i chyba tez prawy próg nad dokładką , tłumik czy tam końcówka zależy co tam wsadzone, chociaż co do tłumika to w sumie też taki miałem w 520 i nie wywaliłem bo świetnie brzmiał :)

Kurcze, a zastanawiałem się dlaczego jeden halogen nie świeci, ale rzeczywiście chyba zbity. ;p Narazie jeszcze czekam na wiadomość od znajomego ojca, (sprowadza samochody z za granicy) ma się dowiedzieć czy to opłacalne. Choć patrząc po stronach to sam samochód 2k (przynajmniej) + rejestracja 2k + 3.5k instalacja więc nie wiem czy to opłacalne. Choć wiadomo, nie jeżdżony po Polskich drogach czyli nie wytłuczony. :)

Tyle na głowie ostatnio, że cięzko wszystko ogarnąć, aczkolwiek dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że ściągnięcie takiego samochodu z niemiec to koszt w granicach 5tys (sam samochód) więc niestety ale dla mnie ta opcja odpada, zwłaszcza, że mam zastój w pracy i dopiero od grudnia bede pracował, więc poszukam czegoś w polsce. Co do tego ze Stolicy to znalazłem dziś forum mazowieckie, zarejestrowałem się, założyłem temat i czekam na jego akceptacje i odzew od tamtejszych Członków. Do tego codziennie odświeżam strone allegro ale żadnych ciekawych ofert. ;/

ja chyba przez pol roku siedzialem na allegro. z tego co slyszalem nie warto sprowadzac wiekszych pojemnosci bo wychodzi wiecej do placenia jakiegos podatku. jak bedziesz cos mial to pokaz chetnie zobacze. na allegro stoi taka 3 litry za11 tysi. podobaa mi sie strasznie chyba przez felgi alpiny. jutro przelece allegro i moze cos wychacze to ci podesle. kupuj rozwaznie.

Kupa czasu te pół roku, człowiek jest taki niecierpliwy że chciałby już, ale ta niecierpliwość może zgubić, ale na szczęście mam ojca który podejdzie do tego samochodu na sucho bez emocji. :) z góry dziękuję za "przelecenie" allegro. :D

P.S.: znalazlem cos takiego:

http://otomoto.pl/bmw-525-m-pakiet-C20317034.html

Ktoś zna, wie czy warte zachodu?

I jak wygląda sprawa z tą instalacją Landi Renzo? To chyba nie jest sekwencja? Czytałem że do silników z taką pojemnością to tylko sekwencje. Nigdy nie miałem do czynienia z gazem więc pytam Użytkowników. :)

Edytowane przez Szpadyzor71

• 2 tygodnie później...

Pytanie do Państwa. Jak wygląda sprawa z automatem w tym aucie? Nigdy nie jeździłem samochodem z automatem. Słyszałem, że są (to już ogólnie o automatach) bardziej awaryjne (a jak w konkretnie w e34?). Podobno więcej palą, prosiłbym o zdefiniowanie słowa więcej. Wiem, że za automatem przemawia wygoda i komfort, zwłaszcza w mieście co w moim przypadku pasowałoby idealnie. Słyszałem też że wymiana oleju w takiej skrzyni to dość kosztowna sprawa. Manual pozwala na więcej a automat ogranicza - fakt czy mit?

P.S.: wiem że było już kila takich tematów ale są one dość stare a może przybyło od tego czasu troche osób z tym modelem z automatem. :)

generalnie mialem 3 auta z automatami i powiem Ci szczerze , spalanie ok 1-2 litry wiecej , zalezy jak jezdzisz moze to byc litr a moze to byc 3 , jak jezdzisz umiarkowanie normalnie to to bedzie ten 1 litr , komfort nie milosierny , jak zdrowe auto z dobra skrzynia bo zmiany biegu praktycznie nie czuc , zadne moje auto mi nie szarpalo nie wazne na jakim biegu , zadnej awarii sie nie doczekalem... wiec troche dziwne ze mowisz ze one sa awaryjne , jak juz to sprzeglo , ale sama skrzynia w sobie nie. wymiana oleju...wchodzi 3 litry :) a do manuala nie cale 2 :) wiec jak uzywasz dobrej oliwy (ja uzywam Motula) to to jest raptem 50 pln wiecej. Na miasto idealne , kiedys bylem przeciwnikiem dopoki sam nie sprobalem jak to fajnie sie jezdzi w korkach itd z automatem :) co masz na mysli ogranicza ...nie jest problemem ruszyc szybko dynamicznie i jesli czujesz taka potrzebe aby ludzie z najblizszego przystanka sie obrocili , jak ktos chce "katowac" to mozesz zblokowac skrzynie ze albo bedzie wbita 1 , albo max do 2 albo max do 3 , ja nie jestem katem i uwazam ze automat nie jest do katowania wiec mnie w sumie on nie ogranicza :) pytanie kto czego wymaga :)

i dopisze cos od siebie , ja sie takimi autami po prostu tocze wiec w sumie jak mowilem pali nie wiele wiecej 1-2 litry. ale to trzeba miec 2 takie same auta pojezdzic troche manualem i troche automatem . wtedy mozna powiedziec co i jak . jadac spokojnie pod wroclawiem predkoscia 80-90 to jest ok 8 litrow silnik m20b25 jadac ok 100-110 to jest 9-10 , po miescie zalezy jak jezdzisz o jakich porach jakim tempem itd ale ok 14

Edytowane przez Mazi

ja mam u siebie automat i w tej chwili powoli zblizam sie do 400 000 km na liczniku (e34 525i 1992 rok). Biegi zmienia plynnie, czasami zlapie zawieche na wstecznym. Wygoda, komfort, potrzebujesz wiecej mocy to tylko naciskasz pedal przyspieszenia :)

Jesli chodzi o spalanie - w trasie udalo mi sie zejsc do 7,9 (z reguly jest ok. 9-10), w miescie od 12 do 18. Wymiana oleju w skrzyni kosztowala mnie 100 + olej + filtr i uszczelka.

Tez bylem przeciwny automatowi, teraz wiem, ze kolejne auta bede z automatem.

hmmm jak powariujesz to 5l spali więcej ale jest wygoda... z Automatem jak z dzieckiem.... jak szalejesz to kup manuala... jak dla mnie to nie przekonuje mnie automat... mam ale narzekam.. jednak manual to manual... co tu gadać jak automat to po 2001 r jak dla mnie.. sa bardziej dopracowane itd spalanie to samo praktycznie no może 1L więcej to max

Mam automat u siebie i chociazby sama sprawa wygody. Jezdze naprawde sporo po miescie. Czasami udaje mi sie wziac zony samochod do pracy, albo kiedy pare razy wzialem e30 cupe z ciezkim sprzeglem. Wygoda to jak niebo a ziemia, niechetnie wracalbym do manuala. Aytomat, jesli dobry i sprawny naprawde ulatwia zycie w jezdzie po miescie na codzien. A jesli chce szybciej ruszyc to pedal do podlogi albo magiczne S na skrzyni i zaczyna sie bajka. Skrzynia dziala bez zarzutow, nie wiem ile przejechane (samochod ma 306tys ale skrzynia byla wymieniana. Ostatnia sie rozsypala, ale to na wlasne zyczenie...)

Dziękuję za treściwe i konkretne odpowiedzi. :)

Prosiłbym o jakieś info na ten temat:

http://moto.allegro.pl/auto-bmw-seria-5-e34-i1988352833.html

tragedii nie ma, widze prawy próg do zrobienia, fotel kierowcy chyba też już swoje przeszedł, brak zdjęć lewej strony i przodu, może coś się za tym kryć no i przebiegu nie ma ale to wiadomo, że nigdy nie ma pewności co do przebiegu. :)