woz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam. No i sie zaczyna, mam juz mysli czy nie wjechac 540i/6 do garazu przez zime, bo zwyczajnie robi mi sie szkoda jak mysle ze przez te sniegi zawalone sola bede musial jezdzic. Z drugiej strony jest LPG bo bedzie trzepane duzo kilometrow. A wiec se spytam. Czy jesli samochod bedzie dobrze zabezpieczony od dolu, to wszystko bedzie ok i zadna zima go nie ruszy? Slyszalem o dodatkowym natryskowym zabezpieczeniem od dolu, wraz z wypelnieniem profili (domyslam sie ze chodzi glownie o drzwi?). Pozniej po zimie splukac i powtarzac to co pare lat. Robil ktos cops takiego? I jesli tak, to mozecie polecic jakas dobra firme? gdzies slyszalem, ze koszta calego zabezpieczenia wraz z profilami to w okolicach 750zl.. Any ideas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Polecę do drzwi konserwacje firmy boll taki spray na bazie wosku najpierw spływa nadmiar wykapie a po godzinie jak stwardnieje wycierasz wystające resztki przy otworach i już aplikuję się łatwo poprzez długa rurkę i w otwory od dołu psikasz i wycofujesz rurkę i wkładasz w drugą stronę aby rurka weszła wszędzie i psikasz,psikając wycofujesz rurkę aż wyjdzie tylko nie zamykaj drzwi przez godzinę bo zanim zastygnie to kapie jak przyschnie i nie będzie kapać jest git.A od spodu umyj autko i jak wyschnie to aplikuj konserwacje KONSERWACJA W SPRAYU BOLL 500 ml - bardzo wydajna (2741395123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko że na cały spód to trochę tego pójdzie z 3 szt. i musisz szeroką taśmą okleić próg auta aby na lakier nie poszło.A w otwory drzwi to aplikujesz to nie po deszczu aby tam nie było mokro...BOLL - Środek do konserwacji profili 500ml SPRAY (2701776264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeden wystarczył na wszystkie drzwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jeżeli robisz całe auto i masz kompresor to warto kupić pistolet do tych produktów koszt ok 20 zł ale za to dostajesz większą ilość masy zabezpieczającej w podobnej cenie. Reszta to tak jak podawał Georgii. Ja jeszcze na drugą warstwę pokusiłem się o nakładanie ręczne masy, np na rantach błotników czy innych miejscach gdzie lubi zbierać się brud. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Co do konserwacji profili zamkniętych zgadza się, może być w sprayu, sam robiłem parę razy sprayem, ale na E34 pójdzie 3 sztuki jesli chcesz porządnie zrobić, drzwi, progi, wnęki w bagażniku, klapa tył, maska, słupki, słowem wszędzie gdzie możesz się dostać. Do podwozia lepiej by było grubo, więc pistolet: 4 SZTUKI BARANEK BOLL + PISTOLET SICO PRO GRATIS (2744019946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 nie drogie z tego co piszecie warto spróbować happy_bmwhappy_bmwhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Co do konserwacji profili zamkniętych zgadza się, może być w sprayu, sam robiłem parę razy sprayem, ale na E34 pójdzie 3 sztuki jesli chcesz porządnie zrobić, drzwi, progi, wnęki w bagażniku, klapa tył, maska, słupki, słowem wszędzie gdzie możesz się dostać. Do podwozia lepiej by było grubo, więc pistolet: 4 SZTUKI BARANEK BOLL + PISTOLET SICO PRO GRATIS (2744019946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i trzeba miec kanal... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Bylem w firmie na kochanowskiego, wiem ze koles tez chce cos takiego zrobic dla siebie, troche z nim pogadalem i mowil, ze najlepiej nie natrysjkowo tylko pedzlem? Ktos moze potwierdzic albo zaprzeczyc? Ogolnie jesli sie postaram to dostep do kanalu bym mial.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Zabezpieczenie podwozia nadkola pędzel 1,3 kg APP (2712598617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wydaje mi sie ze w spreju wygodniej, tez w nastepnym tygodniu bede to robil 2 puszki bolla czekaja Edytowane 7 Listopada 2012 przez galone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 napewno natryskowo lepiej się nakłada , ale nie trzyma się lepiej , wystarczy, że zostanie Ci gdzieś trochę piasku, kurzu itp, jak pryśniesz to może odlecieć po jakimś czasie , a jak zrobisz to pędzlem , to te pozostałe "nieczystości" rozsmarujesz i daję ci słowo że to nie odpadnie. A co do konserwacji , to kiedyś bawiłem się przy każdym aucie sam, miałem kolesia w armii i załatwiał mi Smar Armatni, woda po tym spływa jak po kaczce kuog 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CINIU Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 najpierw najlepiej dobrze umyć podwozie karcherem i nakładać natryskowo pędzlem wszędzie nie dotrzesz a natrysk pójdzie nawet w miejsca najmniej dostępne.no ale zrobisz jak uważasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 najpierw najlepiej dobrze umyć podwozie karcherem i nakładać natryskowo pędzlem wszędzie nie dotrzesz a natrysk pójdzie nawet w miejsca najmniej dostępne.no ale zrobisz jak uważasz Zgadzam się, dawno, dawno temu, za górami za lasami, czyli w Kłodzku w roku 2003 lub 2004 pracowałem w jednym warsztacie, gdzie karcher był ogrzewany dieslem i poza wodą o temperaturze 80-90stopni C miał ciśnienie takie, że silniki myliśmy bez użycia żadnej chemii. Do konserwacji auto jechało w górę na podnośniku, bardzo porządne mycie od spodu, dmuchanie sprężonym powietrzem, a póżniej minimum jeden dzień schło zanim cokolwiek nałożyliśmy. Rdza czyszczona mechanicznie, na czysty metal podkład antykorozyjny i znowu dzień schnięcia, później pistolet i natrysk na podwozie. Szukaj KONSERWACJI a nie baranka, bo baranek tylko odbija kamienie, a konserwacja jest dość tłusta i faktycznie zabezpiecza przed korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Dzieki chlopaki, tak jak piszecie, pedzel ma swoje zalety, ale natrysk rowniez. Wiec pytanie, czy oplacaloby sie robic i to i to? Czyli pierw pedzel, schniecie, i pozniej natrysk? Pedzel dobrze bedzie sie trzymal, i jak porzadnie wyschnie, to wtedy natryskiem zeby miec pewnosc ze dojdzie nawet tam gdzie pedzel nie doszedl. Mam caly garaz zagracony, ale w tym tygodniu postaram sioe wszystko odgracic i bede mial gdzie postawic samochod, na kanale (maly, plytki, ale jest..) gdzie bedzie mogl stac nawet i dwa tygodnie jesli bede chcial. Czas nie odgrywa roli, chce zeby bylo porzadnie zrobione i tyle. Wiec w skrocie, widzialbym to tak (jesli cos nie tak to poprawcie jesli mozecie..): 1. Samochod umyc od spodu karczerem tyle ile sie da. 2. Na kanale, reszte podwozia, nadkoli, profili itd umyc woda, czystymi szmatami itd, maksymalnie tyle ile sie da. 3. Powierchwona rdze oczyscic szczotka druciana, znowu wszystko przetrzec szmatami i woda (zeby sciagnac caly syf po szczotkowaniu) 4. Wszedzie wymazac acetonem by dodatkowo odtluscic. 5. Podklad antykorozyjny (np. ten: BOLL - Podkład antykorozyjny NAJSKUTECZNIEJSZY!!! (2716331327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) 6. Schniecie 1-2 dni 7. Srodek do konserwacji do nalozenia pedzlem (np ten: BOLL - Środek do konserwacji podwozia - 2kg (2704308988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) 8. Schniecie 1-2 dni 9. Srodek do konserwacji podwozia w sprayu (np ten: BOLL ŚRODEK DO KONSERWACJI PODWOZIA SPRAY - WUL (2761945251) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) 10. Srodek do konserwacji profili (doslownie kazdy zamkniety profil: bagaznik, progi, drzwi..) np ten: BOLL - Środek do konserwacji profili 500ml SPRAY (2701776264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 11. schnicie 1-2 dni Mysle ze po tak hardcorowej akcji zadna zima mnie nie ruszy przez kilka lat? Rowniez, jesli chodzi o konserwacja w sprayu, sa w sprayu i sa rowniez do pistoletu (a wiec musze tez miec kompresor). Jest zdecydowana przewaga pistoletu nad sprayem? czy spray tez bezproblemowo ogarnie sprawe? Z gory dzieki za cierpliwosc chlopaki. Zeby nie bylo, po czarnej, jestem conieco przewrazliwiony jesli chodzi o rdza i podwozie, nie chcialbym zadnych niespodzianek za pare lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 jesli chodzi o konserwacja w sprayu, sa w sprayu i sa rowniez do pistoletu (a wiec musze tez miec kompresor). Jest zdecydowana przewaga pistoletu nad sprayem? czy spray tez bezproblemowo ogarnie sprawe? Tu raczej chodzi o grubość powłoki, bo spray da Ci warstwę duużo cienszą niż pistolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Flu... fluuu....flui... Fluidol fajny preparat z czasów wesołego socjalizmu nadal nie eko, nadal tak samo tłusty i tak samo dobry. Podgrzany i wtryśnięty trzyma moje progi przy życiu pomimo dwóch dziurek. ...no i ten zapach jak z nowego malucha A tanie to to jak barszcz winiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Jak wyżej jeśli masz kompresor weź barana z pistoletem wszędzie dojdzie i walnij ze dwie warstwy tylko dobrze zabezpiecz to co ma lakier na sobie oraz wydech aby tego nie malować bo będziesz czuł smród później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybka Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 wypiaskowac podklad reaktywny lub epoksydowy podklad akrylowy baranek z pistoleta i bedzie ok na dlugi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi