Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanko na szybko do budowlańców i fachowców różnej maści.

Przed wjazdem do garażu mam sporo nierówności, dołków i innych dupereli.

Planuję to czymś wysypać i wyrównać...

Po zimie gdy robi się cieplej jest tam takie bagno, że auto prawie grzęźnie w błocie...

Czego najlepiej użyć?

Tak to wygląda...

20130209240.jpg

Sporo dołków, itd...Każda rada mile widziana...

przygotowania pod gwint

Jutro mam go odebrać a jak znam siebie to zaraz będę chciał wrzucać ;)

Nie mniej jednak najpierw chciałbym doprowadzić do porządku ten wjazd...Taki tłuczeń gdzie dostanę? Hurtownia materiałów budowlanych czy coś?

ja mam juz okolo roku bazaltowy tłuczeń niesortowany - nie wygląda tragicznie i cena nie zabija, ale jesli nie chodzi o wyglad tylko o jakosc zalatw sobie stara dachowke ceramiczna z rozbiurki i tym wysyp, spelni toi samo zadanie i pewnie dostaniesz za free, do tego ktos sie bedzie cieszyl ze sie tego pozbyl

• Lubię 1

powiem Ci szczerz że masz super podjazd ......

Przemo widział u mnie wjazd na podwórko do Sandry i tam jest jakieś 70m 3X gorszej drogi......

ale tłuczeń jest bardzo dobry ..... tylko jeśli chcesz aby to było trwałe to musisz chyba wybrać jakimś szpadlem (tym co wozisz w bagażniku na tych co trąbią na Ciebie) i wysypać jakieś 15cm to bedzie długo się trzymało i nie rozjeździ się za szybko

Rozjeździ, jak rozjeździ, ale musisz dobrze ubić.

U rodziny w niemcowni robiliśmy tak - gruby tłuczeń + zagęszczarka (albo ręczny ubijak, cokolwiek, byle konkretnie ubić, a nie przyklepać) i dopiero na górę ten drobny. Zrobiło się twarde, jak beton i odprowadza wodę, więc nie ma kałuż, ani błota ;)

• Lubię 1

Gość dirty.73
gruby tłuczeń + zagęszczarka (albo ręczny ubijak, cokolwiek, byle konkretnie ubić, a nie przyklepać) i dopiero na górę ten drobny

i kostka brukowa na to,i jest git:lol:

Nobody,sypie w dziury,jeździ,po jakimś czasie uzupełnić co sie ubije i będzie,wierz mi ,wiem co mówie,na wsi mieszkam...

Nobody,sypie w dziury,jeździ,po jakimś czasie uzupełnić co sie ubije i będzie,wierz mi ,wiem co mówie,na wsi mieszkam...

dokładnie--nie trzeba nic kombinować z ubijaniem ,fajnie się po jakimś czasie samo utłucze -wiem to z własnego doświadczenia ,wojna tego nie ruszy :lol:

Tluczen bazaltowy tak jak koledzy wczesniej pisali , dobrze sie klinuje po zageszczeniu no i cena dobra :) w nie jakim Sulikowie ( pod Zgorzelcem )w sklepie za 1 tone 30 PLN :)

mam dojscia taniej ;)

Siedze w robotach drogowych niemal cały czas i ja zaproponowałbym ci wysypac ten wjazd najpierw tłuczniem (kliniec) o gr. 35-40 wyrównał dziury i troche utwardził reszte, a na to wysypał mączke kaminną i tym elegancko wyrównał i złgodził cały podjazd. Ona po ubiciu zrobi sie jak beton. Nie mniej jednak pomyslałbym o jakiejs zagęszczarce zeby to dobrze ubic bo w innym przypadku szkoda tylko twojej roboty i materiału

• Lubię 1