Forest Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Takie pytanko na szybko do budowlańców i fachowców różnej maści. Przed wjazdem do garażu mam sporo nierówności, dołków i innych dupereli. Planuję to czymś wysypać i wyrównać... Po zimie gdy robi się cieplej jest tam takie bagno, że auto prawie grzęźnie w błocie... Czego najlepiej użyć? Tak to wygląda... Sporo dołków, itd...Każda rada mile widziana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 myśle,że bazaltowy tłuczeń(chyba tak sie to nazywa),ale niesort,chyba najtańszy,taki,gdzie jest dużo "mączki" tej takiej,tego pyłu,to sie fajnie ubija,i długo trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Tak jak Dirty pisze tłuczeń będzie najlepszy. A tak przy okazji zapytam, czyżby przygotowania pod gwint 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 przygotowania pod gwint Jutro mam go odebrać a jak znam siebie to zaraz będę chciał wrzucać Nie mniej jednak najpierw chciałbym doprowadzić do porządku ten wjazd...Taki tłuczeń gdzie dostanę? Hurtownia materiałów budowlanych czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 koledzy dobrze mówią --ja sobie robiłem podjazd właśnie do garażu i daje rade --dobrze się ubija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 ja mam juz okolo roku bazaltowy tłuczeń niesortowany - nie wygląda tragicznie i cena nie zabija, ale jesli nie chodzi o wyglad tylko o jakosc zalatw sobie stara dachowke ceramiczna z rozbiurki i tym wysyp, spelni toi samo zadanie i pewnie dostaniesz za free, do tego ktos sie bedzie cieszyl ze sie tego pozbyl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 stara dachowke ceramiczna z rozbiurki i tym wysyp a na to ten niesort,i wtedy masz super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Na miejscu znalazłem coś takiego: Mieszanka kruszywa drogowego 0/31,5 (3116961129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jutro tam podjadę i oblukam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 powiem Ci szczerz że masz super podjazd ...... Przemo widział u mnie wjazd na podwórko do Sandry i tam jest jakieś 70m 3X gorszej drogi...... ale tłuczeń jest bardzo dobry ..... tylko jeśli chcesz aby to było trwałe to musisz chyba wybrać jakimś szpadlem (tym co wozisz w bagażniku na tych co trąbią na Ciebie) i wysypać jakieś 15cm to bedzie długo się trzymało i nie rozjeździ się za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Rozjeździ, jak rozjeździ, ale musisz dobrze ubić. U rodziny w niemcowni robiliśmy tak - gruby tłuczeń + zagęszczarka (albo ręczny ubijak, cokolwiek, byle konkretnie ubić, a nie przyklepać) i dopiero na górę ten drobny. Zrobiło się twarde, jak beton i odprowadza wodę, więc nie ma kałuż, ani błota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 gruby tłuczeń + zagęszczarka (albo ręczny ubijak, cokolwiek, byle konkretnie ubić, a nie przyklepać) i dopiero na górę ten drobny i kostka brukowa na to,i jest git:lol: Nobody,sypie w dziury,jeździ,po jakimś czasie uzupełnić co sie ubije i będzie,wierz mi ,wiem co mówie,na wsi mieszkam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nobody,sypie w dziury,jeździ,po jakimś czasie uzupełnić co sie ubije i będzie,wierz mi ,wiem co mówie,na wsi mieszkam... dokładnie--nie trzeba nic kombinować z ubijaniem ,fajnie się po jakimś czasie samo utłucze -wiem to z własnego doświadczenia ,wojna tego nie ruszy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Tluczen bazaltowy tak jak koledzy wczesniej pisali , dobrze sie klinuje po zageszczeniu no i cena dobra w nie jakim Sulikowie ( pod Zgorzelcem )w sklepie za 1 tone 30 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Tluczen bazaltowy tak jak koledzy wczesniej pisali , dobrze sie klinuje po zageszczeniu no i cena dobra w nie jakim Sulikowie ( pod Zgorzelcem )w sklepie za 1 tone 30 PLN mam dojscia taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Siedze w robotach drogowych niemal cały czas i ja zaproponowałbym ci wysypac ten wjazd najpierw tłuczniem (kliniec) o gr. 35-40 wyrównał dziury i troche utwardził reszte, a na to wysypał mączke kaminną i tym elegancko wyrównał i złgodził cały podjazd. Ona po ubiciu zrobi sie jak beton. Nie mniej jednak pomyslałbym o jakiejs zagęszczarce zeby to dobrze ubic bo w innym przypadku szkoda tylko twojej roboty i materiału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi