lumma1 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Witam Skrzynia tiptronic zf - po odkręceniu korka spustowego zleciało prawie 6 litrów oleju. Skrzyniarze twierdzą że powinno być koło 3 - 3.5 litra bo wszystko nie zleci a 6 litrów jest w całej. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wszytko jest tak jak należy nie pytaj upośledzonych skrzyniarzy lolol 6 litrów zleciało ci skrzyni zostało jeszcze koło 3l w konwerterze po całosci to wychodzi od 9 do 11l oleju w całym układzie , może te 3l to do skrzyni w suzuki maruti ile wchodzi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 dokładnie tak jak kolega napisał..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dobry mechanik powiada: 3 litry oleju w automacie kolego na początek zmień mechanika... Ja nim nie jestem a wiem,że do skrzyni w automacie idzie więcej oleju jak do silnika bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dzięki za zainteresowanie się tematem i po przestudiowanu wujka google powinno wejść nawet 7 litrów i opis jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 W E38 nie było przypadkiem skrzyń GM? ZF nie były 6 biegowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Gm=diesel Zf=benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 W E90 mam ZF w dieslu (6 biegów)? Coś chyba się tu Przemo nie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 W E90 mam ZF w dieslu (6 biegów)? Coś chyba się tu Przemo nie zgadza Po prostu Przemo uogólnił... W benzynach były tylko ZF a w klekotach troche tego i trochę tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A ja do tej pory byłem pewny, że 5tki to GM, a 6tki to ZF:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 A ja do tej pory byłem pewny, że 5tki to GM, a 6tki to ZF żyłeś w błędzie :lol: różnie skrzynie pakowali, nie było konkretnej zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Z tego co wiem, to 6biegowe były tylko ZF (E60, E90)? A co do trwałości to ZF jest lepszą skrzynią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Już zrobione 6.5 litra wlane i ustało takie dziwne dzwonienie na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi