Szpadyzor71 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Siemka. Chciałbym zapytać, czy ktoś się orientuje jaki może być przybliżony koszt pospawania wydechu do tego silnika w E34? Nie licząc samego wydechu (końcowy, środkowy i katalizator)? Albo chociaż ile (długość) mniej więcej rur byłoby trzeba do takiego zabiegu? I jakie rury do tego? Zakładam że z nierdzewki bo chyba mijałoby się z celem spawanie tego na zwykłych? Aha i czy jest możliwość sprawdzenia samego katalizatora (nie mówie tu o analizie spalin na stacji diagnostycznej)? P.S.: Zapomniałem dodać, że miałby być robiony pod nierdzewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 masz cos na oku? dawaj kupimy Eisa, moze bedzie taniej za dwie sztuki. slyszalem ze Leos spawa i chyba Dyziek https://www.facebook.com/HighTechTuning/photos/ms.c.eJw1yrENADAIA7CPKhIIDf8~;1gF1tGQrZBg1HnYdr4mWJuMbTlJzv2s~;Hp4gDPE~-.bps.a.676822302365217.1073741857.330966763617441/850581844989261/?type=1&permPage=1 a tu jakas ciekawa firma https://www.facebook.com/HighTechTuning/photos/a.676822302365217.1073741857.330966763617441/801961789851267/?type=1&permPage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Na oku mam kompletny wydech, ale chcę zebrać info o kosztach reszty bo muszę to rozsądnie rozłożyć w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 ale chcesz kwasiaka zalozyc? co z katami? kiedys myslalem zeby zrobic podobnie jak Kaczmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Końcowy środkowy i kat - wszystko z nierdzewki. Wszystko tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 kwasu iak na obecna chwile nie spawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 pokaz co tam masz? jakies wieksze srednice czy zostaje jak jest w ori wieksze barany chyba silnik odpreza sam bedziesz kupowal czy do jakiegos zakladu oddajesz? mi sie AJS mazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Narazie nie pokazuje, muszę jeszcze wszystko przegrzebac, jak to jeden mądry Gosc od nas z forum powiedział najpierw muszę zrobic doktorat w tym temacie, dopiero wyłoże kawę na ławę. Raczej wszystko zostanie w serii. Wszystko kupuje sam ( w sensie kompletny wydech firmowy). Dlatego pytam jakie rury itp. Będę tylko potrzebował kogoś kto mi to obsmarka jakimś migiem tigiem czy czymś takim. (Tak, ze spawania tez muszę "zrobic" doktorat) :-P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 jaka firma? poka poka ile pieniedzy chcesz przeznaczyc? zamias katow nie lepiej strumienice wstawic?, stare katy chyba nie beda pasowac do blyszczacej sie rury? spaw to zlapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A gdzie napisałem ze będę stary kat wsadzal? Nowy Panie, nowy. A i w 2tys chciałbym sie zmieścić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie no Efendi, na oryginał niestety mnie nie stać, ale mozna kupić kompletny wydech nowy, z nierdzewki, razem z katem za dobre pieniądze, pytanie tylko czy ktoś bedzie w stanie ogarnąć to tak jak ten Niemiec z Bawarii co to tak jak mówisz siedział i liczył te odbicia spalin. Wiem ze jakbym chciał robić kompletny wydech bez kata na polmostrowie, musiałbym wyłożyć 700pln bo tyle znajomy ostatnio dawał. A tak jak mówisz, jak to ma pojeździć 2 czy 3 lata to dziękuje. Ale do rzeczy, pisać odpowiedzi spawacze forumowi. Aha i nie mam parcia żeby to zrobic w miesiąc tylko rozłożę to sobie w czasie, graty skompletuje. I chciałbym koniec marca maks połowa kwietnia mieć gotowe. A to wszystko dlatego ze wczoraj przegląd robiłem i jak sie przyjrzałem tym tlumikom, które sa prawdopodobnie orginalne to niestety jeśli śnieg spadnie to pod koniec marca po prostu sie rozlecą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mogę ci pospawać co tylko będziesz chciał, migiem tigiem mma jak wolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Wiem, że Ty mi to możesz ogarnąć, dlatego PW już poszło. P.S.: Jest taka sprawa: 1. Oryginalny wydech ma 2,25" zagdza się? 2. Co jeśli będę chciał zrobić 2,5"? Jakie plusy jakie minusy? Choć mimo wszystko chciałbym zachować pełną serię. 3. Tłumik końcowy ma wejście na 1 rurę, środkowy 2na2, katalizator też 2na2. Czy lepiej wstawić yPipe'a i rozłożyć to na dwie rury do środkowego, czy jedną pociągnąć do środkowego i tam zrobić yPipe'a? Widziałem na necie, że jeszcze pakują xPipe'a, ale w jakim celu? 4. Jak z kolektorem, może zostać ten żeliwniak co go mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 nie no POLMOSTRÓW kosztuje 350 zł Sam tłumik? Edit: Dobra już znalazłem na allegro że komplet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 2. Właśnie niby nic dlatego chciałbym wiedzieć co za różnica, w dzwięku? Bo jak dla mnie jak da się 2.5" to silnik się odpręży i czytałem że przez takie coś moc słabnie ale dół lepiej idzie (co u mnie w silniku bez Vanosa jest delikatnie mowiąc uciążliwe bo przez to muszę go trzymać w granicach 3k co by dynamicznie było, ale i tak się cieszę że vanosa brak - mniej problemów ) chyba że coś źle doczytałem. 3. Chodzi mi o to że nowe wydechy tak wyglądają z końcowego wychodzą dwie rury ale wlot jest pojedynczy, te które będę zakładał - na aucie mam tak jak mówisz. 4. Czyli żeliwniak zostaje, skoro blok też mam żeliwny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 wlasnie dzis uciek mi; Wydech BMW e34. (5017495895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. juz nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi