yab Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Od może 2 tyg - 1 miesiąca niepokojącą rzecz zaobserwowałem. Mianowicie na zimnym silniku w czasie jazdy (nie na luzie) przy 1,7k-2,2k obrotów słychać grzechotanie/brzęczenie. Po jakichś 3-4 km przechodzi. Vanos był regenerowany jakieś 15k km temu (w zeszłym roku) na uszczelkach od Beisan System przy okazji został wymieniony napinacz łańcucha. Odma też była wymieniana w zeszłym roku. Obroty nie falują na zimnym, żadnego szarpania przy przyspieszaniu nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Soooru za odkop no ale.... mam tez tak w m52tub20. Tez jak rano bujam na zimnym to w okolicach tych obrotow grzechocze cos, nawet ciezko to okreslic, ale jak sie rozgrzeje to cisza Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 u mnie to okazało się, że to są katalizatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Hmm a no to ciekawe w zyciu bym nie pomyślał ale ze co zapchane czy cos sie oberwało ? Dziwne ze jak sie rozgrzeje to nie brzeczy juz. I dziwne ze np jak stoi i dodam gazu to nie brzęczy, tylko pod obciazeniem dopiero jak sie jedzie i najbardziej na 1, 2 i 3 biegu, na 4 i 5 juz tak nie slychac Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 nie aktualizowałem tego wątku, ale w sumei poprzeprowadzałem dalsze obserwacje wtedy. Auto też brzęczało na ciepłym. Dzwięki dochodziły ewidentnie od spodu, z okolic ściany grodziowej (jak się stanęło z przodu przed silnikiem to nic nie było słychać, dopiero z boku było wyraźnie słychać). Słychać to też było na luzie. Do Leo z tym podjechałem i to on stwierdził, że katy. Na oko były ok, więc podejrzewam, że coś w środku było nie tak. Jak je wymontowałem to auto zaczęło brzmieć tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No ja wlasnie wyjechalem do wroc i brzeczalo grzechotalo, tomsoe dzieje przez sekunde moze dwie w okolicy 1800-2200, jak sie zagrzal do pionu to przestało :// Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi