Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

hej hej - baba wita ;)

karen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :D Imię Kasia, pseudo Karen. Moje całe życie kręci się wokół motoryzacji - miłość do jednośladów zaczęła się od chodzenia na żużel jako dziecko. Później dostałam od rodziców szaloną Yamahę DT50R ;) Jeżdżę na co dzień, do pracy, na uczelnie, wszędzie gdzie się da jeśli pogoda jest do zaakceptowania. Oprócz tego prowadzę bloga motocyklowego i fanpage na facebooku, ale nie jest to FP w stylu "wrzucam najlepsze fotki z sieci" lub też "Lubię zapierdalać", opcjonalnie "Motocykle to moja pasja", tylko po prostu opisuje swoje przygody (wyjazdy na tor, różne sytuacje na drodze, w garażu itd) oraz świat wyścigów motocyklowych (piszę na portalu SportoweFakty.pl o MotoGP, a poza tym jestem akredytowanym fotografem na kilka rund w sezonie MotoGP). Co tam jeszcze... Uczę się mechaniki motocyklowej (w sumie samochodowej też), ale to z zamiłowania, a na co dzień studiuję psychologię ;) Uwielbiam sport pod każdą postacią, spacery z psem mnie relaksują ;)

Niedawno, żeby zabić brak znacznych skoków adrenaliny zimą, kupiłam E36 z 1993 roku. To M50B25 ale stroker, po niezłych przeróbkach. Podobno nawet zakuty, ale ja tego nie robiłam, więc nic sobie obciąć nie dam - póki co jest u mnie tydzień. Na budę nie zwracałam szczególnej uwagi, progi trochę zjada ruda i lakier wypłowiał, ale najważniejsza była dla mnie mechanika - zawieszenie nie jest wytłuczone, silnik chodzi pięknie, jest szpera, dyfer suchy. Póki co jedyny wkład to sprzęgło no i zajmę się nią trochę wizualne, bo aż razi w oczy ;) Kupiona jako typowy fun car. Jeśli chodzi o wyposażenie to lepsze niż w moim Fordzie z 2002 - komputer pokładowy, elektryczne szyby, podgrzewanie foteli, szyber, skóry i co dziwne wszystko działa :D Audio też całkiem zacne, bo z tyłu tuba JVC wraz ze wzmacniaczem.

To chyba tyle na razie :) Do zobaczenia na drodze ;)

• 2 tygodnie później...