Skocz do zawartości

WITAM - Freude am Fahren - Będziesz Mógł Wyprzedzać

bartez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich właścicieli pięknych samochodów z Wrocławia i nie tylko. Tak jak więszkość, chciałbym się przywitać i krótko opisać mój nałóg jakim jest BMW. Zaczęło się bardzo banalnie, ponieważ przez pewnien czas mieszkałem w Monachium i choć wcześniej poprzez niektórych POLSKICH UŻYTKOWNIKÓW MARKI BMW (czyt. wiejski sprzęt kaskaderski) byłem bardzo uprzedzony do tej marki, wolałem raczej japońskie auta, któregoś pięknego dnia w stolicy BAWARII ujrzałem ją......piękną, bordową, nieską i bez palstikowych parapetów i wiejskiego tuningu.....E36 320 coupe .......niewiarygodnie super utrzymana od 2 właściciela szanującego to auto (dało się zauważyć po najmnijeszych detalach)-----PRAWDZIWA IGŁA, ale nie ta POLSKA GIEŁDOWA---150 KM piekny ryk 6 cylindrów, fajne audio w środku i wydech nadający poważnego brzmienia. Długo się nie zastanawiając kupiłem ją, jezdzilem 3 miesiące, nie nie trzeba było robić, tylko lać paliwo----wskazówka w trasie MONACHIUM WROCŁAW bardzo lubiała zbliżać się do 200km/h a noga zaprzyjaźniała się z podłogą...auto po 3 miesiącach sprzedałem w POLSCE (czego żałuję do dziś bo zostało przerobione na wiejski tuning, katowane, PALENIE GUMY i dwa zniszczone mosty- wierzcie lub nie, ale ja auta nie katowałem TYLKO SZYBKA JAZDA PO AUTOBAHNIE) i kupiłem E34 525td.....super wygoda, małe spalanie, pewnośc w prowadzeniu mimo, że 95 rok BYŁEM W SZOKU ze tak stare AUTA sa tak zadbane i tak się sprawują....TEN SAM SCHEMAT parę miesięcy i kolejna okazja w MONACHIUM .....E36 coupe 325 automa, skóra, klima full wypas.....zakochalem sie jeszcze bardziej szczegolnie w TRYBIE JAZDY AUTOMATEM SPORT...ruszanie spodswiatel, dzwiek silnika, cos niesamowitego.....w międzyczasie były GOLFY, ASTRA CABRIO, FIAT COUPE 16v TURBO 190 koni <bmw_4> , ale teskno mi bylo do BMW. Kolejnym autem było BMW 525ix TOURING, 2 szyber, klima, bananowe skóry i wcale niemale wrazenia z jazdy pomimo swej masy i racjonalego spalania 10litrow na traise przy 150 -160 km/h......po dłuższej przerwie świeżokupione E36 cabrio 1,8i.............i pierwsze wnioski, że 6 cylindrów to piękna rzecz, a nie 1,8 silnik :( że auto z niemiec, a z włoch to ogromna różnica i pomimo tego, że kupując wiedziałem, że czeka mnie parę rzeczy do zrobienia (np. huczący most) strrrrrrrrrasznie mi się podoba -----jak z kobietą, widzisz, zakochujesz się i już nic cię od tego nie odwiedzie....

E36 CABRIO - 94 rok - 1,8i - CZARNA- 4 elektryczne szyby, klima, czerwono - czarna skóra(niefabryczna!!!! robiona na zamówienie---już sam nie wiem, czy to plus czy minus), felgi 17 cali, lampy CLEAR, lusterka M3 (bardzo niepraktyczne SŁABO WIDAĆ) w sumie to wszystko...pościągane oznaczenia tylko z tyłu znaczek BMW...jestem zwolennikiem NISKO, SZERKO, BEZ WIOCHY....lepiej mniej jak przedobrzyć...więcej zdjęć wkrótce. Te są z pierwszego dnia po zakupie, jeszcze nie miałe okazji bez dachu pojeździć. JESZCZE RAZ WITAM I DO ZOBACZENIA GDZIEŚ NA ULICY LUB NA ZLOCIE! POZDRAWIAM

witamy <bmw_2> w gronie "chorych" inaczej <bmw> :mrgreen:

ładna autko ładna historia

zapraszam na spoty

i tak całkiem na marginesie to opis autka i fotki w Buma Design :wink:

http://www.forum.maxbimmer.pl/buma-design-%3E-czyli-zdjecia-naszych-beemek-vf16.htm

• 2 tygodnie później...