TomeQ_22 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Witam mam problem taki iż cały czas mam włączony wiatrak na chłodnice bez różnicy czy ciepły silnik czy tak powinno być ? bo tak na zdrowy rozum to jest teraz coraz zimniej więc po co jeszcze dodatkowo ochładzać chłodnice i tu moje pytanko czy może wymiana termostatu pomoże czy ten wiatrak powinien cały czas tak chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Sporawdź czy Visko nie jest spięte na sztywno - tzn czy wraz obrotami silnika zwikszaja sie obroty Viska i czy na wolnych obrotach silnika dasz rade zatrzymac swobodnie Visko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 posłuchaj jak chodzi, jak powoduje "huragan" to masz spięte na stałę, a jak sie kręci ale widać że nie proporcjonalnie do obrotów to wogóle ci się nie załącza, wisko załącza się pow. środka wskaźnika temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 wydaje mi się że kolega pomylił wiatrak elektryczny z wiatrakiem z wiskozą. Wiatrak po uruchomieniu silnika ma się kręcić i kręci się cały czas i tak ma być. Zasadnicza różnica to to o czym pisali poprzednicy. Z jaką siłą kręci się ten wiatrak. Zanim wskazówka temperatury dojdzie do pionu wiatrak kręci się bezwładnie,prawie nie reaguje na zwiększanie obrotów,można zatrzymać go palcem. Wskazówka temperatury jest w pionie to tu już trzeba uważać,zwiększanie obrotów niemalże natychmiast zwiększa obroty wiatraka,w tym momencie nie wkładałbym palców w łopaty wiatraka,dźwięk wydobywający się z pod maski przypomina ''huragan'',jak będziesz nachylony nad wiatrakiem to podobny efekt daje wystawienie głowy z pędzącego pociągu w kierunku jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi