Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

siema jestem nowym użytkownikiem tego fora poniewaz widze ze dziala calkiem preznie i uzytkownicy sobie nawzajem niezle pomagaja. mam 18 lat i od kilku dni stalem sie posiadaczem BMW E39 w sedanie 520+sekwencja. nie jest to jakis wypasiony bardzo model ale na taki bylo mnie stac poza tym ma niski przebieg i mam nadzieje ze dobrze posluzy mi jako pierwszy samochod. nie mam za duzo doswiadczenia z ta marka dlatego mam nadzieje ze w razie problemu mi pomozecie :)

pozdrawiam wszystkich

no coz, zarobilem na scigaczach sprowadzanych z wloch (polecam sie jakby ktos chcial kupic jakas kose w dobrej cenie ;]) i przywiozlem z tamtad ta BMW z 1998 r 151 tys przebiegu, za 7 tys z przyprowadzeniem mnie wyszla wiec cena uwazam elegancka i tylko dwoch w drzwiach szyb nie ma bo gosc sie zagapil i przejechal za blisko znaku :D ale ogolnie jestem baaardzo zadowolony bo zawieszenie i silnik jak laleczka :)

trafiłeś z tym śmigiełkiem, jak robiłem kurs to dziewczyny z O.S.K. nazwały mnie smigiełko bo zawsze miałem ciężką nogę i zapier**** szybko jeździłem. a teraz jak się dowiedziały ze kupiłem Bawareczkę to się śmieją ze smigielko kupil sobie smiglo :)

Siemanko. Dobrze dbaj o bunie: wymieniaj płyny, oleje i cześci na czas, nie "wstawiaj" na zmimnym silniku i nie dawaj się ponieść emocjom, których twórcami są zazwyczaj koledzy siedzący obok, a wtedy Ty bedziesz bezpiecznie jeździł a samochód dlugo Ci posłuży. Szerokości!

mam taka zasadę że dbam o to co mam. motory zawsze byly pielegnowane i dzieki temu przez wszystkich podziwiane i nigdy mnie zaden nie zawiodl i z samochodem bedzie tak samo, zamowilem juz u kumpla w sklepie wszystkie plyny itp i wale wszystko z gornej pułki bo z tego co wiem to zima ma byc sroga wiec tym bardziej trzeba samochodzik przygotowac, a co do swirowania, no cóż czasami trzeba dla podtrzymania funkcji zyciowych ale wszystko z głową ;)