kunek90 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 mam problem z moja bunka...chodzi o to ze auto mi dzisiaj w ogole nie chcialo zapalic...auto mam w gazie,sa trz pozycje,pozycja II-gdzie auto odpala na benz i powyrzej 2tys obrotow sie przelancza na gaz pozycja 0-pozycja tzw neutralna i pozycja I gdzie auto pali tylko na benz.Chodzi o to ze gdy tylko zrobilo sie zimno to mialem problemy z zapaleniem... musze energicznie podpapowac pedalem gazu przy odpalani zeby zalapalila...a czasem wcale nie zalapie,co to moze byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 A co to może być za e34? Mamy strzelać?bo troche tego było od 518 po M5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 520i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 hmm a M50 czy M20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Jak gasisz silnik to zostawiaj na benzynie , powinno być lepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Jak gasisz silnik to zostawiaj na benzynie , powinno być lepiej ... Tak jak Lucius pisze i powinno być git. Mam sekwencje ale w takie mrozy też tak robię żeby nie katować silnika gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 W sumie to opis taki, że ja nie wiem co się stało, nie odpalił, ale na czym w końcu? Na benz., na gazie? Jaka instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 gas auto na benzynie i nie dopuszczaj do tego zeby miec malo paliwa- blisko rezerwy i powinno byc git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 dzieki chlopaki za rady:)auto juz chodzi tylko problem jest teraz taki ze cieeeezzko zapala,musza duzo razy deptac pedal zeby wkoncu zalapala nawet na benz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 To żeby w takie mrozy przed gaszeniem przełączyć na benzynke to ok. Czy w m20 jest jakieś rozwiązanie ze gwałtowne naciskanie pedału na wyłączonym silniku powoduje podciąganie paliwa?? Wydaje mi się że nie więc 'pedałowanie'nie powinno nic zmieniać. Z tą instalką gazu troche zamieszałeś ze nie wiadomo czy zwykle próbujesz odpalać na gazie i nie odpala i potem przełączasz na benzyne i też nie odpala? Podejrzewam Cie o M20 z instalacją niskiej generacji i myślę że przez takie nieprecyzyjne używanie poszedł kiedyś strzał w klape przepływki która juź ledwo zipie.Na podstawie opisu to tak troche możnaby gdybac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 dziki masz racje wczesniej byly strzalyale od kiedy wlorzylem przeplywomierz od forda to strzalow juz nie ma tylko sie ***...na tych obrotach:(no i ten przeplyw od forda byl w git stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunek90 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 a co do tego pedalowania to zle to sprecyzowalem bo nie robie tego na wyl silniku tylko przy kreceniu...i wtedy rozrusznik kreci normalnie,tylko nie chce zalapac...dopiero po jakims czasie krecenia i PEDALOWANIA auto ciezko bo ciezko ale wkoncu lapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi