lysol_X Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Witam... Posiadam BMW E39 528 z automatyczna skrzynią biegów i mam problem z jej odpaleniem. Auto stało ponad 2 miesiące nie odpalane i jak teraz poszedłem ją odpalić to auto normalnie kręci a nie chcę załapać. Z tego co patrzyłem to zalewa świece benzyną. Prosze pomóżcie co może być tego przyczyną... Z Góry dziękuję Edytowane 18 Grudnia 2010 przez lysol_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 A iskra idzie na świece ? Przy okazji poodpinaj kostki od czujnika połozenia wału i je wyczyść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysol_X Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Iskra idzie. Kupiłem i załozyłem nawet nowe świece. A gdzie znajdują się te kostki od położenia wału ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Tu masz schemat z realoem : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD61&mospid=47544&btnr=11_1485&hg=11&fg=10 1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysol_X Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 NIEstety przeczyszczenie tego czujnika nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 może coś z paliwem nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysol_X Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ale co moze byc z paliwem nie tak jak pompka działa poprawnie i zalewane są swiece paliwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak masz wahe, w której jest więcej wody/rozpuszczalnika, czy innego świństwa niż samego paliwa, to za cholerę nie odpali. Może Immo blokuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 chyba na to wyglada. skoro iskra jest, czzujnik polozenia walu jest ok, pompa rzuca paliwo to bardzo prawdopodobne ze immobilaizer. no chyba ze czujnik polozenia walu masz padniety wiec przeczyszczenie go nic ci nie dalo. jak masz mozliwosc to podlacz kompa moze cos pokaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysol_X Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Benzyne kupowałem w orlenie wiec powinna byc dobra Podpinałem pod komputer i nic nie wykazało Dzisiaj ma przyjechac mechanik więc zobaczymy co tam sie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi