Skocz do zawartości

Bmw e34 520 24v 95r problem z interfejsem diagnostycznym PROSZE O PILNA POMOC!!!!

Nx_sz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy mam taki problem z moim w/w aucie chiałbym podłaczyc go pod laptopa z interfejsem z przejsciówka na 20 pinów na usb i nic nie wychodzi:/ Program który probuje uruchomic to inpa v 5.0. Nie pokazuje po przekreceniu zapłonu ani baterii ani zapłonu wszystko na off. A jesli chce wejsc w test abs lub airbag to wywala mi jakis bład IFH-0018:initialization error. Program will be stooped.

NIe wiem naprawde gdzie szukac awarii bo patrzac po forach to inni mogli sprawdzac swoje e34 na inpie lecz nie mogli czytac silnika ale raszta chodziła.

Prosze o pomoc!!!

Pozdrawiam

Nx_Sz

Gość dirty.73

90% przejściówek z allegro nie działa,miałem takie trzy.jak instalujesz inpe,pod OBD,masz dobrą konfiguracje obd,ediabas,wpisałeś zmienne środowiskowe?moge ci wkleić prawidłowe konfiguracje tych plików

Po pierwsze wszystko zależy czy masz OBD2 ( z tego co wiem nie każda E34 ma), po dwa na tym programie chodzi o wersje v5.0 raczej cudów w E34 nie zdziałasz poszukaj starszej wersji programu i powinno działać, po trzy to co kolega pisze o tym ze z allegro to szit to odrazu mówie że nie do końca tak jest, kumpel E38 podpinał w autoryzowanym serwisie BMW Białystok "Breczko" i co pan mu powiedział krótko nie ma komunikacji z komputerem, a na impie poszło więc co tu jest szitem? Dodam że moje E34 93r z obd2 podpinam pod impe v5.0 i wszystko działa

Edytowane przez adaho

Gość dirty.73

napisałem 90%,zazwyczaj tak jest,że łapie komunikacje z autem,ale w bardzo ograniczony sposób,nie wykrywa zapłonu lub niektórych sterowników.ale jak trafiłeś na dobry,to OK,ja kupiłem dwa,i ni chuchu,dopiero zamówiłem pewniaka od "nerwusa" i zadziałało wszystko(problem podobno leży w przejściówkach na 20 pin)

byłem w pewnej stacji diagnostycznej na podłączenie i gość mi też powiedział, że nie ma komunikacji z kompem, jedynie błąd poduszki skasował, czy to znaczy że jak pojadę do innego diagnosty to jest szansa że się podepnie ?

Warto spróbować, czasem wystarczy kilka razy włożyć-wyjąć wtyczkę pin i działa