TomeQ_22 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Witam mam pytanie odnośnie lamp przednich jak je się rozbiera żeby wyjąć relektory a obudowa plastikowa żeby została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Tylko małe pytanko, chcesz je wymontować z auta, żeby nie ruszać kratki(wloto powietrza), czy chcesz rozdrobnić już wyjętą lampępytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Aby lampy wyjąć z ramki ,na której są osadzone,trzeba ramkę razem z lampami wyjąć z auta-to najszybszy i najbezpieczniejszy sposób.Wyjmuje się ten zestaw od zewnątrz auta więc atrapy/kratki trzeba zdjąć.Żeby zdjąć kratki to trzeba zdemontować gril z listwą pod lampami.A żeby zderzaka nie porysować przy zdejmowaniu grila to i jego też należałoby zdjąć:)Ja to robie w tej kolejności:1.zderzak2.gril z listwą3.atrapy/kratki4.ramka z lampami5.lampyW pkt4 możesz zająć się już wyjmowaniem lamp z ramki na samochodzie ale nie polecam-lepiej wyjąć ramkę razem z lampami a do nich dobierać się już poza autem.Demontaż>Montaż-Czas operacyjny 30min.Z czyszczeniem soczewek reflektorów mijania to jakieś 15-20min więcej.Poszukaj-kiedyś pisałem jak wyjąć lampy w e34,gdzie zatrzaski,gdzie śrubki+foto poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 już się uporałem dzięki , miałem na myśli rozbrojenie lampy o przekręceie tych motylków jak wychiągnąć z auta to wiem moje e34 rozebrałem i składałem juz wiele razy a potrzebne mi to było bo mi naszła ochota na BH bo jak już wrzuciłem szeroki czarny ryj to pomyślałem że i na to nadszedł czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi