Pop Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 To tak słowami wstępu, witam wszystkich fanów biało-niebieskiego śmigła. Moja historia z własnym BMW może nie sięga daleko, bo od roku jestem posiadaczem BMW e30. Jest to model z końca produkcji, szeroka lampa, 91r, niestety sedan. Kupiłem go za cenę złomu, był z gazem, co mnie ratowało jako młodego kierowce, nie najgorsze wyposażenie (szyby przód w prądzie + szyberdach, lusterka elektro, check control, halogeny i jakiś tam pare pierdółek). Silnik bez rewelki, M20B20, któremu na pewno ubyło paru KM, zawieszeniowo seria, na wąskiej ladze, hamulec, też z tyłu na bębnie. Tułałem się tym przez pewien czas gdy strzelił mi popychacz zaworu, czy dźwigienka zaworowa, Wy się na tym lepiej znacie. Problem był dość spory, najpierw kupiłem głowicę, potem jeszcze szukając innych opcji trafiłem do Pana który w mojej okolicy też swego czasu latał BMW. Na ogrodzie Stała wąska 325 po strzale, a że facet miał kasę to się nią nie przejmował i kwitła. Za niewielkie pieniądze, wytargałem silnik, wiązkę kompa, skrzynię i pare gadżetów których jeszcze czas nie nadgryzł. Po tej zimie zakupiłem drugie małe autko do przemieszczania się na co dzień a Balbinie chce dać trochę frajdy na starość i zrobić ją do jazdy na niskich łąkach czy tam na rakietowej, ewentualnie jakieś KJSy. Myślę że to tyle na początek, będę sie starał odwiedzać forum częściej, tym bardziej że są tu ludzie z okolicy którzy mają podobną pasje Pozdrawiam A pewnie niedługo wrzucę parę fotek z tego jak wyglądała przed i jak wygląda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 witka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Siemanerohappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 a to tak w ramach aktualizacji, tak wyglądała na drugi dzień jak kupiłem Balbine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Witam Witambmw_beere30 pomału robi się rarytasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 widać że ogarniasz temat beemek - skromny jedna fota szału nie robi ale jak ząb czasu jej nie nadgryzł i nadaje się na mody to tylko powodzenia życzę 2,5 literka w e-30 daje radę a najlepiej 3,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 siemka:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Cześć Pop "coraztonaswiecej" (to po hiszpańsku) posiadaczy E30 na tym forum. Niebawem stworzymy frakcję "starszych" i to my będziemy reszcie "młodzieży" karty rozdawać... Wiecie jak nazywa się organista w cerkwi prawosławnej? Popmusic. A wiecie jak nazywa się żona popa? "Popażona" No nie mogłem się powstrzymać... lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Cześć, bok z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Witam Witambmw_beere30 pomału robi się rarytasem No jestem tego samego zdania, E30 to jest naprawdę ponadczasowe auto, ale tak osobiście marzy mi się na co dzień do jazdy wąska, albo jak już szalejąc to E21 oczywiście tylko w dwóch furtach, nawet 316 widać że ogarniasz temat beemek - skromny jedna fota szału nie robi ale jak ząb czasu jej nie nadgryzł i nadaje się na mody to tylko powodzenia życzę 2,5 literka w e-30 daje radę a najlepiej 3,0 Mariusz, 2,5 już jest ale M20, na razie daje mi sporo frajdy, ale marzy mi się już coś mocniejszego, plan był taki żeby swapować M30B35, ale już nie chce starej motorowni, która ma swoje kaprysy. M50B25 bez vanosa jest naj jeżeli chodzi o katy, ale jeździłem taką i moc w porównaniu do M20 nie powala na kolana. czyli tak jak mówisz chyba najlepszym rozwiązaniem było by 3 litrowe M54B30 ale takiego swapa już sam bym się nie podjął, a koszta, na razie nie są na moją kieszeń A co do foty, auto aktualnie jest rozebrane, spawałem i lutowałem podłogę, zabezpieczałem antykorozyjnie, i jest pociągnięte podkładem, jak kogoś interesuje to wrzucę foty Cześć Pop "coraztonaswiecej" (to po hiszpańsku) posiadaczy E30 na tym forum. Niebawem stworzymy frakcję "starszych" i to my będziemy reszcie "młodzieży" karty rozdawać...Wiecie jak nazywa się organista w cerkwi prawosławnej? Popmusic. A wiecie jak nazywa się żona popa? "Popażona" Wujek samo Zło, żony nie mam, na organach też nie grywam także wszyscy są cali Mam nadzieje że coraz to więcej "starszych" będzie miało "młodzieńcze" serce i wtedy dopiero będzie się działo Edytowane 21 Marca 2012 przez Pop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 na początek 2,5 daje rade ale dalej hmmm:) no chociaż te 2,8 l sam mam 2,5 i lipton już za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 myślę że jak już się porywać na swap to na grubo bo mój poprzedni był nieco na wariackich papierach, wszystko na ostatnią chwile. Do Twojego cabrio to juz nie ma co się rozdrabniać, V8 nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 śledż temat Kosy jego e -30 robi to co trzeba moje cabrio to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 widziałem, tym bardziej że z początku wyglądała podobnie do mojej, tylko że to był ideał, moja nie ma tak nienagannej blacharki. S50, jak o tym myślę to mam dreszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 fakt twoja jest podobna do Kosy ale troszkę siana trzeba włożyć jak projekt dociągniesz do końca to będzie super nawet na mniejszej mocy . mam nadzieję że spotkamy się na jakimś zlocie . powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi