Skocz do zawartości

Czy to napewno podpora wału?

klokupk

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Mam pytanie, bo nie jestem pewien do konca. Może zacznę od początku. Najpierw przy "kreceniu sie" cos walnelo i zaczęło zgrzytać. Okazało sie ze przegub na półosi poszedł. Święto było a musiałem mieć auto na juz to od kolegi kupiłem stara poloske i taka założyłem. Wszystko było okej ale cos pukało przy szarpaniu autem, przy ruszaniu i wrzucaniu 2 i 3. Viviek mi sprzedał polos ale szczerze mówiąc nie miałem czasu zeby ja wymienić. Wczoraj przy ruszaniu cos mocno walnelo, ale wciaz można jechać z tym, ze cały czas cos "wali" z tylu. Byłem pewien ze to ta polos ale gdy wszedłem pod auto to przy ruszaniu widać jak cały most razem z wałem skacze. I pytanie czy to aby napewno podpora wału? Przy skręceniu w prawo i przy prędkości 0-40km/h tak wali ze nie da sie jechać.

Sprawdź tuleje na sankach z tyłu. Mogły się wyrwać stąd skakanie dyfra, który nie ma stabilnej podstawy do której jest mocowany

tez bym zaczal od tego :) U mnie buczy od 80km w gore. Wymienilem podpore walu ma meyle. ale dalej wali. Pojechalem do Leo na warsztat i zdjagnozowal ze dyfer siedzi. Ale u ciebie widze, ze jest chyba cos z mocowaniem dyfra.

• 2 tygodnie później...

Podpinam się.

W e30 mam podobny objaw przy ruszaniu zaczyna miotać i czuć coś z tyłu jakby bujanie. Podpora mam ok, tuleje również, mocowania ok żadnych luzów z tyłu nie ma. Jakby to było sprzęgło bo było by całkowicie inaczej. Od 50-60 km z tyłu zaczyna świstać.

Dyfer zaczyna już szumieć- może w tym leży problem?

Edytowane przez Szopu