Skocz do zawartości

zdr

Rekomendowane odpowiedzi

Już miałem ustawiony silnik m42 1.8 is po niedzieli chciałem po niego jechać ale dowiedziałem się że niedaleko mnie zajmuję się dobrze beemkami.. i za swapa z m40b18 na m52b20 wezmę 500 i zrobią to dobrze.. realna cena? koleś za to pozbywa się motoru i sprzeda kompletne m52b20 za coś w granicach 1000.. czyli cały swap wyszedł by w granicach 2000.. pierwsze.. czy cena jest realna.. drugie.. czy mogę zostać przy aktualnym zawieszeniu i hamulcach? / Z góry proszę powstrzymać od zbędnych komentarzy bo one nic nie pomogą :) Pytam bo nie sztuka wyrzucić kasę w błoto.. omijam fakt że mam gaz.. przy swapie po prostu go zdemontuje..

Pzdr.

no właśnie też odnoszę takie wrażenie ;D stąd moje pytanie i obawy.. nie znam się aż na tyle żeby sprawdzić ocenić.. mogę popatrzeć jedynie na silnik i ocenić czy jest suchy czy umyty haha śliski temat coś czuje..:)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

koleś z BMW Klub Piła zajmuje się profi swapami, na silnik daje gwarancje pisemną 6miesięcy!! zakup M52b25 + skrzynia to koszt ok. 1500pln, podmianka + podłączenie wszystkiego 1000pln, daje nam to przyzwoita sumkę 2500pln. jeśli dobrze się z nim pogada w tej cenie można wyrwać bonusowo dyferek :)

co do jakości usług będę mógł się wypowiedzieć niedługo - pierwsza idzie brata, a zima moja :D

dużo juz czytałem na temat swapu na 2,8 i troche koszty mnie zabijaja....ponoc najlepsza opcja jest kupienie po prostu anglika i przekładka tego co sie da a reszta na sprzedaż....i wtedy koszta az tak nie zabijaja.....koszt zabiegu pewnie dobije do 10 tys w firmie.....jak ktos robił taką przekładke to niech mnie poprawi....mechanikiem nie jestem i sam bym raczej sobie z tym nie dal rady:(

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...