probin Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Prawdopodobnie z powodu założonego mostu o przełożeniu 3,64 przekłamuje mi licznik, czy ktoś wie jaki most siedzi oryginalnie przy silniku m60b30? czy możliwa jest korekcja w kompie auta żeby wskazywał poprawnie prędkość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Tu masz tabelę jaki dyfer do jakiego E34 podchodził : http://www.e34.de/e34/difftabelle.htm Aha i jeszcze jedna kwestia , dyfer dyfrem ale jakie masz opony założone teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 j/w problem w oponach nie w dyfrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Są założone 195/65R15 różnica wynosi więc jakieś 2% (przy założeniu że oryginalnie powinny siedzieć 205/65R15) więc to sporo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A w jaki sposób zmierzyłeś że akurat 10% okłamuje? Jeśli z navi, albo z radaru to każdy samochód zawyża nieco prędkość, np.jak jadę 100km/h wg.licznika to navi pokazuje 94km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dzisiaj dokładniej się przyjrzałem i wychodzi ze przekłamuje mi o ok 10km/h bez względu czy jadę 50,70 czy 100 - porównywałem do GPS'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 To jak jedziesz 10kmh to pokazuje 20kmh ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czyli masz wszystko dobrze tylko tak jak koledzy pisali opony za małe. Mi przy licznikowych 70km/h też navi pokazuje 63km/h, a dołóż błąd z opon i będzie akurat dycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 10kmh z tych opon to nie wyjdzie , opona jest bliska oryginału .... prędzej cos z licznikiem się stało .... spróbuj podmienic na jakis inny w E34 łatwo się go demontuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ale ja tu liczę 5-7km różnicy licznik-navi + jakieś 3km z opon. Myślisz, że nie będzie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Mi też w stosunku do nawigacji okłamuje o jakieś 5-7km/h. Jest to w sumie celowy zabieg zwiększający bezpieczeństwo Jak miałem jeszcze rekina to pamiętam, że do 320 i do 323i wsadzany był ten sam licznik mimo różnych dyfrów i nikt się tym nie przejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal10 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 witam. Ja powiem tak ze opony nie maja zadnego znaczenia, ja mam e39 i u mnie licznik nie jest na linke tylko elektroniczny i nie ma znaczenia jakie kola zaloze bo i tak komputer przeklada predkosc poprzez obroty silnika. a kazdy licznik przeklamuje i nie ma co patrzec na GPS-a bo nikt nie wie czy one dobrze pokazuja. Najlepiej wjechac na chamownie i wtedy wszystko wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ja powiem tak ze opony nie maja zadnego znaczenia, ja mam e39 i u mnie licznik nie jest na linke tylko elektroniczny i nie ma znaczenia jakie kola zaloze bo i tak komputer przeklada predkosc poprzez obroty silnika. No to muszę Cię rozczarować , opony mają znaczenie na to co pokazuje Twój "elektroniczny licznik" bo "komputer" nie ma pojecia jakiej średnicy jest koło i jaki ma obwód potrafi jedynie zliczyć sygnały obrotu wału na dyfrze ... inaczej mówiąc im mniejsza średnica koła tym ten czujnik podaje więcej sygnałów i analogicznie im większa średnica koła tym czujnik podaje mniej sygnałów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freex Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 E34-Patryk ma racje....5-7km/h oszukuje licznik + 2% z opon i masz 10km/h przeklamania...wszystko sie zgadza zadnego licznika nie wymieniaj Nawigacja pokazuje zawsze dokladnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Panowie a o ile może przekłamywać licznik jak założę na wiosnę 17' do mojego trumniaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej520 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 sam sobie oblicz http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi