grzes Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 przerabialiśmy już temat na forum,ale wydaje się,że pomysły forumowiczów są tak cenne,że trzeba jeszcze raz zapytać. BMW E 39-163 km, rok 2003-samochód kupiony w Niemczech z uszkodzonym wałem korbowym-bardzo delikatne stuki,auto pokazuje spalanie na poziomie około 10 litrów. Wał wyjęty i przeszlifowany,samochodzik złożony do kupy, chodzi bardzo ładnie, mruczy jak benzyna, ale pokazuje mi teraz spalanie na poziomie 13,8 litrów!!!!!!!!!Jazda tylko w mieście ......... cóż to może być, pompa ,wtryski,czujnik rozrządu( zmienne fazy itd.) czy może tyle powinno wskazywać w mieście???? czytam opinie ludzi i na max. powinno być około 10,5 .......... co myślicie,komputer nic nie pokazał-czyli wszystko jest ok!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 kopci na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 No dobra komputer pokazuje ileś tam litrów a sprawdzałeś ile faktycznie spala tankując np. pod korek i przejeżdżając 100km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Na czarno nie kopci, chyba trzeba zalać pod korek,bo odłączyłem aku na 5 godzin,po podłączeniu teraz pokazuje w mieście 7,5 litra....coś jest nie tak........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Może szwankować Ci przepływomierz. Przerabiałem to w mojej 528i, wprawdzie to benzyna, ale zasada działania ta sama. Mi natomiast odwrotnie, pokazywał spalanie na poziomie 9l w trasie,11 l w mieście, a w rzeczywistości palił 15 w trasie i pow.20l w mieście. Dodam,że na kompie nie pokazało awarii przepływomierza. Ja pożyczyłem od kumpla z tego samego motoru i okazało się, że spalanie spadło do faktycznego poziomu,jaki pokazuje komputer. Trzeba też brać małą zakładkę błędu +/- 5%. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi