GleN Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Wymieniłem wczoraj tuleje tylnej belki i chcę się podzielić z Wami sposobem, w jaki się to udało zrobić szybko i bez grzania palnikiem, cięcia itp. A więc tak... <bmw_1> [video=youtube;kEbTIadQgLw] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 no niezly patent wlasnie sie przymierzam do zrobienia tylnego zawieszenia i bede wymienial tuleje tylnej belki skorzystam z twojego filmiku tylko nie wiem jak pozniej z zamontowaniem nowej tulei? czy jest problem? prosze o podpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 No Glen super filmik:) Powiem ci ze gdybym mial tyle miejsca u siebie tez skorzystalbym z twojego sposobu.Ja swoje rozwiercalem i,zaginalem,podwazalem.. A z jedna nowa nie mialem problemu ale druga nie weszla do konca.Zostal 1cm wiec musiala sie lekko przekrzywic przy wkladaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o montaż nowych, to dobrze jest gniazdo i tuleję czymś przesmarować. Jedna weszła bezproblemowo wciskana ręką, do pozostałych żeby weszły do końca użyliśmy podnośnika. Jak przyjrzycie się z boku tulei, nie jest ona gładka na powierzchni - jest stopniowana w kilku miejscach, ma coś w rodzaju choineczki (takie połączone stożki). Przez to montaż jest prosty, ale żeby je wyciągnąć, to trzeba jednak dobrze się zaprzeć ;-) TYLKO NIE ODKRĘCAĆ CAŁKOWICIE WSZYSTKICH ŚRUB NA RAZ!!! Albo para przednich, albo tylnych! Życzę dobrej zabawy Paluchiewicz82! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Acha! Tomski, dzięx za pochwałkę happy_bmw Później nie sprawdzałeś czy się ułożyła i nie trzeba dociągnąć śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 No Glen super filmik Noooo,super filmik.......... Oczywiscie znowu nie moge nic odtworzyc,ze wzgledu na prawa autorskie do utworu ! :sad::sad::sad: " Co za czasy panie kolego,co za czasy....." 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ponieważ czeka mnie wymiana tych tulei, a z racji tego że nie mam podnośnika i umiejętności do ich wymiany, mam pytanie ile sama robocizna może kosztować za wymianę wszystkich czterech, pytam żeby mnie nie skroili za bardzo, i czy polecacie jakieś dobre zamienniki czy tylko oryginały wchodzą w grę w ich przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dla mnie żadnych nowości tu nie ma, dodam jeszcze że jest to bardzo niebezpieczne, pasem można naciągnąć z taką siłą, że tuleja frunąca w dół może nieźle uszkodzić ciało. Pomyślcie o stopie trafionej takim pociskiem... Bez takiego ryzyka wykręca się tuleje za pomocą wielkiej śruby, tuleji większej od tej wyciąganej dużej podkładki i kręcąc śrubą ściskamy, a tuleja wychodzi powoli, bez takiego strzału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wiele prac warsztatowych może być niebezpiecznych, w sumie jedna tak strzeliła-pozostałe po prostu wyszły. No ale BHP przede wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ponieważ czeka mnie wymiana tych tulei, a z racji tego że nie mam podnośnika i umiejętności do ich wymiany, mam pytanie ile sama robocizna może kosztować za wymianę wszystkich czterech, pytam żeby mnie nie skroili za bardzo, i czy polecacie jakieś dobre zamienniki czy tylko oryginały wchodzą w grę w ich przypadku Na górze po prawej jest okienko, które pomaga znaleźć odpowiedź :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 gdybym znalazł to bym nie pytał, ale spoko, dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 GleN a w sedanie ile mam z tyłu takich tulei z lewej i z prawej po 4 sztuki ? czyli 8 sztuk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Tylna belka ma 4 szt (2 z przodu i 2 z tyłu , albo 2 z prawej i 2 z lewej-zależy jak popatrzeć :mrgreen: ), w sedanie są trochę mniejsze z tego co mi wiadomo. Po wymianie całkiem inne i pewniejsze prowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Czyli chodzi o te tuleje jak do sedana bym chciał TULEJA TULEJE BELKI BMW E39 E 39 SEDAN MEYLE 4SZT (2328197367) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i przyczyna jest pływanie tyłu...Jakby dupkę znosiło tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Z tego co czytałem to lepiej lemfordera, ja kupilem sobie do sedana 4 sztuki wczoraj na alledrogo za 200 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Czemu tylko 4 sztuki ? skoro jest po 4 na stronę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Geargii - 4sztuki to komplet RealOEM.com BMW E39 523i REAR AXLE CARRIER nr 2 na obrazku - zobacz jaka jest ilość, a poza tym GleN napisał: Tylna belka ma 4 szt (2 z przodu i 2 z tyłu , albo 2 z prawej i 2 z lewej-zależy jak popatrzeć :mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Sagui komplecik na dwie strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Tak masz na rysunku: 2 po lewej (z przodu i tyłu) i tak samo po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No więc muszę mieć na lewy tył 4sztuki i prawy tył 4 sztuki o to mi było kaman,że trzeba kupić aż 8 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 to jak już kupisz te 8 sztuk,to podeślij mi cztery:D,tylko kupuj Lemfo,byle czego nie wsadzam:D Georgii,wózek ma cztery sztuki tulei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Proszę jasno Dirty bo po kilku piwkach nie mogę już zajarzyć mam kupować 4sztuki czy 8sztuk na cały tył obie strony auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 masz kupic 4 sztuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 I oto było mi kaman 4sztuki na cały tył prawa i lewa strona i gitara.Sagui pij piwo Dirty twoje zdrowie ps.myślałem,że kawałek gumki lemfordera będzie trochę tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Patrz mi na usta: Czte ry! czte rryyy! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi