HUDY Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Sprawa wygląda tak: Ostatnio zauważyłem, że na misce gdzie jest czujnik poziomu oleju widać wyciekający olej. Wynika, że wydostaje się z miski przez nieszczelną uszczelkę na czujniku. Można wymienić samą tę uszczelkę czy trzeba cały czujnik? Jakie to są koszty w przybliżeniu? Przez tę usterkę co jakiś czas pokazuje mi się komunikat OELSTAND MOTOR czyli, że olej osiągnął minimum gdzie na bagnecie wygląda OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Można sam oring, ostatnio wymieniałem BMW OE 12611277129 - 6 PLN, przy czym jeśli ci się pojawia komunikat OELSTAND MOTOR to raczej sama wymiana uszczelki nic nie da, chyba że wyciekający olej dostaje się do wtyczki i z tego wynikają fałszywe komunikaty. Jak już będziesz wymieniał ten o-ring to dobrze wyczyść (wyskrob) ten rowek na czujniku w którym siedzi ta uszczelka żebyś nie musiał robić tego dwa razy. Edytowane 4 Października 2011 przez probin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kiedys taka sama sytuacja byla w Audi 80 B4, az wkoncu wydmuchalo caly czujnik i olej wyciekl do konca.... (200km do domu) U mnie tez cieklo z pod czujnika, wymienilem czujnik i jest sucho... Chyba 25zl zaplacilem, chodz mam troche inny silnik. Wymien czujnik + uszczelke (chodz pierwszy raz slysze o takim czyms jak uszczelka pod czujnik oleju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUDY Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Właśnie nie wiem do końca czy jest uszczelka osobno czy guma złączona z czujnikiem ale z tego co napisał probin to istnieje taka uszczelka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 byc moze chodz pierwsze slysze o takich uszczelkach, wymien jedno i drugie jesli istnieje i bedzie spokoj, koszt niewielki. Jak juz wymienisz to napisz czy naprawde byla tam jakas uszczelka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) Hudy wyciek jest od spodu miski(3 śrubki od czujnika?Jeśli tak to do wymiany o-ring tak jak pisał probin. Zlać olej,odkręcić te 3śrubki,wysunąć czujnik uprzednio odłączając kostkę elektryczną i wymienić oring.Kostkę oczyść i psiknij elektrosolem na piny. Jeśli olej cieknie z boku,jakby z okolic obudowy filtra oleju to tak zcieka że krople pojawiają się właśnie na jednej ze śrub w/w czujnika. Dlatego Hudy sprawdź dokładnie gdzie zaczyna się ten wyciek. Edytowane 5 Października 2011 przez Dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 ja u siebie to samo miałem szukałem używki, nikt nie chcial sprzedac w koncu wszedł na stałe nic nie ciekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Dlatego Hudy sprawdź dokładnie gdzie zaczyna się ten wyciek. Najepiej to sprawdzic pryskajac na zaolejone czesci sprajem do mycia tarcz hamulcowych. Po tym zabiegu miejsce jest syche i latwo zaobserwowac gdzie jest wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUDY Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Wyciek jest spod oringu czujnika więc został już zlokalizowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi