Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam. na tym poscie mam konkretnie problem do wyjasnienia, jest nim gasnacy jeden cylinder na jałowym biegu. ogolne objawy choroby mojego auta :auto ma defekt. spadki mocy na wysokich obrotach. turbina nie daje 100% mocy, na jałowym biegu wyłącza sie cylinder(nie zawsze, raczej zadko) i nie wiem na dzien dzisiejszy jak tam przeplywomierz. byl raz wymieniany ale na uzywke. wymienilem w stando po badaniu silnika, stad wiem co mu dolega.

nie wiem czy ten cylinder nie jest spowodowany wlasnie brakiem owej mocy, bo po wymianie przeplywomierza , auto szlo zdecydowanie lepiej i nie zauwazylem wyłaczania cylindra.

objawy gasnacego cylindra: na postaju, auto poprostu zaczyna lekko drżeć i halasowac.

co wy na to??

Ja myślę ,że najlepiej podjedź do Majewskiego bo widzę ,że jesteś z Brzegu , ma warsztat w starej garbarni między Odrą a kanałem napewno wynajdzie co boli twoją furę , my możemy tylko domniemać , że nieszczelny układ , przepływka czy też coś innego powodów może być wiele <bmw_2>

ja bym stawial na wieszajacy sie wtrysk

x2 i to jest najbardziej prawdopodobne.

Dodatkowo (jako ostatnią rzecz) sprawdziłbym kompresję, może któryś z zaworów nie domyka się co jakiś czas i stąd możesz mieć podobny objaw.

Poza tym łaskawie zmień temat posta, bo za chwile znajdziesz go w dziale śmietnik. Warto poczytać regulamin zanim napiszesz coś na forum. Nikt Cię nie chce "dobijać" tylko dobrą radą służy.

Edytowane przez 5oul