Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak jak w temacie, dokładał ktoś z was tempomat do E39 ? znalazłem na innym forum link z dokładnym opisem lecz po 5/1999 roku.. A wie ktoś jak to wyglada w roczniku 1996 ? mam zamontowany silniczek od tempomatu, przepustnice, dokupiłem kierownice z multifunkcja.. nie wiem jak jest z modułem, wiązką, stycznikami hamulca i sprzęgła.. z góry dzieki za odp ;) pozdrawiam

Większość elementów zamontowanych w Twoim aucie jest na RealOEM.com Online BMW Parts Catalog

Jeżeli jest w opcjach doposażenia to masz szansę że wszystko jest przygotowane do wpięcia multifunkcji. Dla pewności rozbierz obudowę kierownicy i zobaczy czy te wtyczki tam wiszą i czekająna wpięcie do kiery

BMW-klub.pl • Zobacz temat - [E39] Multifunkcja i tempomat - dołożenie - od 09/98 znalazłem to .. i od 99 roku spinasz 3 kabelki i jestes w domu .. a w starszych jest lipa.. patrzyłem za poduszka to tam nic nie ma.. świeci mi sie i tak kontrolka poduszki .. mam moduł do sterowania radiem bo mam radio JVC z DVD i podpiecie pod oryginał mi nic nie da.. tylko nie wiem jak z tym modułem mam tempomatu .. wiązka i w ogole ..

Do dokładki tempomatu może przydadzą Ci się te schematy nie wiem jaki masz silnik - więc masz do m52 i m51, instalacja z manetką przy kierownicy - do e39 przed 09/1997:

http://marcopolo.pl/bmw/2728.pdf

http://marcopolo.pl/bmw/2939.pdf

Chodzi o tę część?

Potencjometr gazu 0205005010 35.41-1162548.2 BMW

według realoem jest to Siłownik przepustnicy ADS 2 (lecz nie wiem co to jest i do czego służy :sad:)

RealOEM.com * BMW E39 520i Throttle actuator Ads 2

• Lubię 2