dragon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam. Na stacji jak wkładam pistolet to mi odbija i nie chce tankować. Z tego co słyszałem to mam zapowietrzony bak. Jest jakiś sposób na odpowietrzenie baku? Pozdrawiam<bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 musisz sie dostac do rury ktora leci paliwo do zbiornika,samo odpowietrzenie jest w tej rurce badz kolo tej rury leci druga ciensza,spruboj cos w nia wlozyc i dmuchnac np waz gumowy,jak dmuchniesz bez zadnego problemu to odpowietrznik jest ok i problem jest gdzie indziej mozesz tez sprubowac przy tankowaniu wlozyc glebiej pistolet lub troszke bardziej go wyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 dragon ja miałem podobnie w e39 okazało się że za głęboko pcham pistolet spróbuj go włożyć mniej i powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 dragon ja miałem podobnie w e39 okazało się że za głęboko pcham pistolet spróbuj go włożyć mniej i powinno działać Jatez pistolet wkładam do konca ale odbija. jak włoże ledwo co sam czubek to wtedy tankuje. Słyszałem cos ojezdzie bez korka badz na lekko przykreconym ale nie wiem czy to cos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 A próbowałeś na innych stacjach ?? ja mam podobny numer ale w sumie tylko na jednej stacji tak mi się dzieje , też pistolet odbija i takie cykanie a nie tankowanie , nie mam pojęcia od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 nie jestem pewien czy w Bumach to występuje, ale miałem podobnie w Vectrze - zablokowała się klapka we wlewie i ropa spieniała się na niej. Sprawdź czy jest i jak głęboko, może jak u Mordulca na jednej stacji mają krótszy pistolet i nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 ja mam też takie coś ale ja wsadze tylko troche poza tą klapke to moge zatankować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 wiec chlopaki tzreba kombinowac z pistoletem albo mniej albo wiecej go wkladac ,mysle dragon ze masz wszystko ok,nic nie jest zapowietrzone nie spotkalem sie jeszcze z takim problemem w bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 też mi się wydaje,że to zależy gdzie tankujesz,nie wiem,może na niektórych stacjach dają większe ciśnienie w pistolet,i odbija,ale też mi się zdarzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 musiałbyś mieć ciśnienie tankowania jak w F1 żeby odpowietrznik nie wyrabiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 ha,a skąd wiesz gdzie tankuje....:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Miałem dokładnie tak samo, gdy wsadzałem normalnie pistolet to pykało.Żeby leciało musiałem tak skrzywiony pod kątem trzymać i było dobrze. Słyszałem że pomaga zatankowanie do pełna pod korek, zrobiłem tak. Pomogło. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jeszcze pod korek nie tankowałem ale słyszałem że 95 litrów wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ale na firmowych stacjach pistolety raczej są takie same...Jak mówicie raczej może chodzić o ciśnienie z jakim nalewa dystrybutor bo pompy już są różne Nalewam na każdej jak lekko wsunę za tą klapkę a jak wepcham ile się da zawsze odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Mi zawsze odbijało, czy wsadziłem tylko za ta klapkę czy dalej to i tak blokowało. Pomagało właśnie tylko manewrowanie pistoletem we wszystkie strony i trzymaniem spustu pistoletu do połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 wcześniej miałem audi i przy wlewie był odpowietrznik. może w 7-ce też jest gdzies... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcajs12 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Odpowietrznik paliwa zdaje mi się,że znajduje się w tylnym lewym nadkolu (strona kierowcy) przynajmniej u mnie bo pamiętam jak rozbierałem tył. Mam bemkę z 98r. Może to ci pomoże : RealOEM.com BMW E38 750i EXP.TANK/ACTIVATED CARBON CONTAINER zbiornik wyrównawczy nr 1. Filtr z węglem aktywnym nr 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi