maniekma1 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) Witam mam taki problem ze moja bunia jadac na gazie troszke muli i ubywa paliwa, powiem tak wycieku na pewno nie ma a jak jest juz koniec paliwa to przerywa czyli tak jak powinno byc tylko problem jest w tym ze przerywa nawet jak jade na gazie. Moje twierdzenie jest takie ze ktorys wtrysk leje nawet jak jade na gazie ale to tylko moje twierdzenie. prosze o jakies porady jak to dokladnie sprawdzic gaz sekwencyjny. sterownik: esgi2 reduktor: nie pamietam wtryski: Valtek czerwone Edytowane 29 Lutego 2012 przez maniekma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 może sterownik gazu uwalony i nie odcina wszystkich wtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 O ja nawet nie wiedziałem,że tak może być że pali to i to. Tylko jak to można zauważyć bo w sumie zawsze mam i lpg i pb zatankowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 przede wszystkim po tym że muli gdy mieszają sie oba paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tak tylko mulenie auta może być z różnych powodów u mnie mulił się przez czujnik wałka rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekma1 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 O ja nawet nie wiedziałem,że tak może być że pali to i to.Tylko jak to można zauważyć bo w sumie zawsze mam i lpg i pb zatankowane po rostu zatankowalem gazu za 50zł i paliwa za 40zł i zrobiłem 120 kilometrow na gazie i brakło też paliwa czyli cos jest nie tak a jak wkrecał sie powyżej 2.5 tysiaca obrotow na gazie to zaczał pierdziec tak jak by paliwa nie bylo no i żeczywiscie go nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 jedz do gazownika tu nie ma co dumac na forum w kazdej instalacji jest opcja ustawienia spalania 2 paliw na raz moze Ci sterownik siada i sie ustawienia popierd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 miałem bardzo podobny problem e32 na gazie brała tez benzynę, męczyłem się z tym sporo czasu, odwiedziłem chyba z 5 warsztatów w ostatnim chcieli badać wtryskiwacze czy nie ciekną, juz miałem zawozić auto, ale jakoś przypadkowo zaglądając pod maskę przy zapalonym silniku znalazłem wyciek, jakiś 10cm wężyk pomiędzy dwoma rurkami metalowymi od strony kierownicy. Zapewniali mnie też że wycieku niema, pewnie dlatego że na zgaszonym silniku wyciek szybko odparowywał. Koszt naprawy wyniósł mnie 2zł , jedyne co mi poradzili gazownicy to wyciąganie bezpiecznika od pompki Bp jak jezdziłem na gazie i tak tez robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 jedyne co mi poradzili gazownicy to wyciąganie bezpiecznika od pompki Bp jak jezdziłem na gazie i tak tez robiłem. ehh "fachowość" tych naszych gazowników to mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 u mnie takie objawy były powodem nie odcinania wtrysków benzynowych, na dwóch gazach nie pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekma1 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Juz znalazlem przyczyne, szukalem wczoraj wyciekow i nigdzie nie znalazlem a dzisiaj cos mnie tknello zeby sprawdzic stan oleju i co sie okazalo, ze z bagnetu ciekla benzyna, tak wiec to beda lejace wtryskiwacze. to jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ale benzyna powinna być wtryskiwana do komory spalania!! Czyli działa tu wdech, wtrysk, spalanie, wydech. To znaczy ze albo góra silnika albo dół puszczają. Układ paliwowy i układ olejowy sa całkowicie niezależne. Mieszanie się tych dwóch płynów nie powinno mieć miejsca. Bardzie prawdopodobne jest, jak na mój gust, mieszanie płynu układu chłodzenia i oleju. Lanie wtryskiwaczy mogło by powodować co najwyżej zalewanie układu wydechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Hmm.. a skąd pewność, że to benzyna? Przybywa Ci cały czas oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekma1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Hmm.. a skąd pewność, że to benzyna? Przybywa Ci cały czas oleju? z tad ze smierdzi benzyna i nie moge sprawdzic stanu oleju bo z bagnetu scieka benzyna, najlepsze jest to ze chyba sie naprawily bo juz ma znowu moc i nie pierdzi ale i tak je wymienie bo kupilem calą listwe, jak raz laly to problem moze sie powtorzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Kolego ale zawsze olej będzie posiadał zapach benzyny... Ale skoro piszesz,że z bagnetu ścieka benzyna to coś jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekma1 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 bo raczej nie ma innej mozliwosci zeby w tych silnikach dostawalo sie paliwo do oleju inna droga niz po sciankach cylindra, przez lejace wtryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Olej czyści silnik i w każdym aucie pachnie spalinami można powiedzieć,że to zapach benzyny z olejem i w dieslu olej robi się szybciej czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 przez lejace wtryski. trochę mylisz pojęcia, ale zapewne masz na myśli nieszczelne wtryskiwacze... może wystarczy oringi zmienic, a może wężyki przy listwie sparciały i przez nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekma1 Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 dzisiaj lub jutro wymieniam listwe i olej z filtrem tak wiec zobaczymy co z tego bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi