Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jak w temacie orientuje się ktoś gdzie poza ASO można dorobić we wrocku kluczyk z pilotem do E39 ? i ewentualnie jakie są koszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A co Ci klękło? Bo może wystarczy zaprogramować od nowa. Ja kiedyś z ciekawości do Wrocławia do serwisu dzwoniłem w sprawie kluczyka. Owszem wydadzą nowy po numerze VIN ... ale za tysiaka PLN:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A pytałeś u ROBAKA? Kurkowa 34 tel.602 850 310 lub 71/328 93 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A co Ci klękło? Bo może wystarczy zaprogramować od nowa. Ja kiedyś z ciekawości do Wrocławia do serwisu dzwoniłem w sprawie kluczyka. Owszem wydadzą nowy po numerze VIN ... ale za tysiaka PLN:( Nic mi nie siadło , tylko chcę dorobić jeszcze jeden zapasowy ASO kasowało podobno 800zł ale może faktycznie podrożało i chcą teraz 1tyś. A pytałeś u ROBAKA?Kurkowa 34 tel.602 850 310 lub 71/328 93 37 Nie pytałem u nich , ale z tego co wiem to do BMW mogli tylko wystrugać zwykły kluczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Podpytaj ich bo jak u nich dorabiałem stacyjke pod klucz to często wchodzili ludzie i dostawali namiary na jakiegoś klucznika od ciężkich przypadków w Tesco lub (leklerku)tylko nie pamiętam czy w Świdnicy czy Legnicy(niedosłyszałem)-ponoć jedyny w regionie-cuda na kiju robi z kluczykami. Inaczej tylko Aso jeśli Wrocław to warunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jak dorabiełem klucze w Kauflandzie na Legnickiej to przyszedł gość i chciał dorobić kluczyk do BMW. Dostał odpowiedź, że tylko w Tesco w Świdnicy lub ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ok , dostałem info z ASO : Koszt nowego kluczyka to 700zl brutto plus kodowanie 350zl brutto. Zamówić kluczyk trzeba osobiście, własciciel pojazdu i samochod zarejestrowany w Polsce. Procedura zamowienia trwa ok. 10 dni roboczych , kodowanie ok. 1h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 I tak się zastanawiam , czy nie taniej by było kupić jakąś całą stacyjkę z 3 kluczami z jakiegoś anglika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) jakąś całą stacyjkę z 3 kluczami z jakiegoś anglika taaa,do tego EWS,,zeby do pestki pasował,DME ,żeby do EWSu pasowało:p,jaki to klucz?do e39?przed czy polift? jak przedlift(chociaż nie wiem,czy i po tak sie nie da)to masz jak ja robiłem http://www.maxbimmer.pl/f28/dorobienie-kluczyka-e39-przedlift-15837/ Edytowane 29 Października 2012 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Bumer jest z ostatnich serii przed liftowych Przeczytałem to co opisałeś , ale ja tak zaawansowany to nie jestem w takiej elektronice japońskich beemek i w sumie jak mam stwierdzić czy "akurat te bebechy" z allegro są dobre do "zbudowania" nowego kluczyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 a jaki masz kluczyk?trapez czy zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mordulec ja chcialem dorobic to panocek mi powiedzial 180zl z kodowaniem, ale bez otwierania pilotem. Cena fajna jak za zapasowy klucz. Panocek robi klucze w Auchan we Wrocku, tzn. w tym budynku to bylo, ale w takim kioseczku gdzies kolo kantoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 180zl z kodowaniem, ale bez otwierania pilotem no właśnie,a pilot z innego klucza(ori) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Kluczyk to mam chyba tego zwykłego kartofla okrągłego (na trapez to mi nie wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 kupujesz coś takiego Kluczyk pilot BMW E39 oryginał (2731706305) - motoAllegro i takiego KLUCZYK PILOT OBUDOWA PILOTA BMW E36 E38 E39 E46 (2727613492) - motoAllegro koleś dorabia ci grot do twojego auta,wrzuca pestke i koduje(dajesz mu EWS) ty przekładasz bebechy z pierwszego,kodujesz pilota(na forum nawet ,jest procedura) i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ja robiłem u nich Auto-chip serwis ul Przedmiejska1 tel 071 355 99 61 kom 601 414 722 zamówili surówkę , wysłali mnie do wycięcia mojego wzoru do jakiegoś ich znajomego ślusarza, wróciłem, zakodowali i tyle koszt kluczyka poliftowego 400zł + 50zł grawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Dirty a zakodowanie to jest to samo co skopiowanie przy użyciu np. takiego urządzenia ? http://www.kluczykarze.pl/pics/katalogtranspondery.pdf?PHPSESSID... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mi pan tłumaczył, że mamy jakiś jemobilajzer i on to musi jakoś tam zakodować, bo inaczej drzwi otworzę, ale już auta nie odpalę i za taką zabawę chciał 180zł, dla porównania w Kłodzku za dokładnie to samo pan powiedział 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 W gruncie rzeczy to wystarczy sam grot żeby otworzyć auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 łoj,nie wiem,w EWSy nie wchodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Tutaj koleś kasuje 300zł za cały nowy kluczyk wraz grotem i programowaniem. KLUCZYK BMW DORABIANIE KODOWANIE RZESZOW (2723790217) - motoAllegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 no widzisz,luzik,do Rzeszowa rzut beretem:p Patryk dał ci namiar,zrób jak mówiłem,a wycieczka pod Bieszczady ci odpadnie (i nawt taniej,bo mi wyszło 250) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ok czyli jak coś to muszę kupić : -kluczyk z odzysku -nowy kluczyk -dać grot do grawerki -przerzucić ze starego do nowego kluczyka transponder -ktoś go musi zaprogramować ??? czy coś pominąłem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mordulec ja chcialem dorobic to panocek mi powiedzial 180zl z kodowaniem, ale bez otwierania pilotem. Cena fajna jak za zapasowy klucz. Panocek robi klucze w Auchan we Wrocku, tzn. w tym budynku to bylo, ale w takim kioseczku gdzies kolo kantoru temu kolesiowi dajesz surówke,dorobi grot i pestke,ty wrzucasz bebechy z odzysku,i przekodowujesz pilota 1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi 2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem 3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania 4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz. 5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A co z immo ?? po takich czarach da radę odpalić z tego nowego kluczyka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi