Skocz do zawartości

Gość ChriS.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Jak tam gdzies pisalem mam magiczne wycieki z silnika, wiecznie uwalony spod. Wymienilem uszczelki pokryw bo to zawsze sie robi, uszczelki miski bo tez z nich troszke cieklo ( duza i mala ). Niestety cieknie dalej. Prawdopodobnie cieknie z tej duzej uszczelki z przodu silnika, to chyba ta, ktora jest przy rozrzadzie.I ponoc u mnie juz nie ma innych miejsc, z ktorych moze tak cieknach.. Wiec skoro sciagniety bedzie juz caly przod to zastanawiam sie czy przy okazji nie zrobic rozrzadu.. Po rozkreceniu bedzie wszystko sprawdzone, wstepnie moge powiedziec, ze lancuch rusza sie tak z 1mm. Watpie zeby ktos go wymienial, auto ma na dzien dzisiejszy 260tys. Koszt zabawy zwieksza sie o kilka stowek za robote i pewnie z 1500zl za lancuch. Wiec trzeba liczyc doplate 2000zl.. I teraz pytanie, robic ten lancuch czy jeszcze odpuscic? Mam zamiar jezdzic jeszcze z 2-3 lata tym autem wiec mysle ze do 300tys licznik dojdzie. Co o tym sadzicie?

Czytalem, ze w Vkach moze leciec olej gdzies przy lapach silnika, czy to chodzi o to co mi zdiagnozowali czy to moze jeszcze inne magiczne miejsce? Oleju nie znika duzo bo nie dolewam, ale jednak ucieka tyle, ze caly spod jest wiecznie uwalony i jakies tam plamki w garazu sa.

Edytowane przez ChriS.

A sprawdzali Tobie np. uszczelniacz z tyłu lub z przodu ? może tam leży przyczyna...

Nie sądzę aby była potrzeba ruszać łańcucha.

Jeśli masz z tym problem możemy się zgadać podjedziemy do dobrego mechanika i stwierdzi czy łańcuch jest okej czy nie :)

A sprawdz sobie uszczelke pod pokrywa filtra oleju? U mnie ciagle tez dol byl caly uwalony, kapalo stamtad , jest tam ponoc duze cisnienie 5-6barow do tego silnik goracy i z kropli robil mala kaluze. Ponoc ta uszczelka w wiekszosci e39 z czasm puszcza. Po wymianie brak "kapek" pod autem w garazu.