Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro którego możecie polecić ?

W e39 padł mi wczoraj żarnik. Raczej skupiam się nad zamiennikiem (a właściwie parą), a nie chcę kupić czegoś co nie będzie działać, interesuje mnie barwa tylko i wyłącznie 4300K.

Edytowane przez przemal

Kup Philipsa lub Osram . Na allegro mnóstwo tego, ceny nie wygórowane. Zamienniki to chiński badziew , gdzie zwykle zwykłe żarówki świecą jak te xenony. Chiński badziew jedynie oślepia w nocy, a pożytek zerowy. Oszczędność też mizerna i trwałość krótsza. Ale wybór należy do Ciebie

• 2 tygodnie później...

Jakie bzdury się wypisuje na temat tych nawet zamienników , wiadomo nie polecam tych za 15zł/szt ale ja sobie kupiłem po 80 zł szt MaxGear 6000k i świecą za***ioza 2 lata spoko wytrzymają. Znajomy kupił Philipsa 5000k i zdaje się że po tygodniu mu go trafił szlak lolol Nie panie J.... tak więc i oryginały są felerne

Znajomy kupił Philipsa 5000k i zdaje się że po tygodniu mu go trafił szlak lolol Nie panie J.... tak więc i oryginały są felerne

Ale się dyplomata trafił :lol:

No po tygodniu padły mi takie za 50zł/kpl. (kupiłem tylko dlatego, że znajomi mają sklep tuningowy i od nich wziąłem). Następnie kupiłem "philipsy" 5000k. Po około miesiącu zaczął coś mrygać, ale tak: jak sucho mrygał, jak mokro było ok. W końcu zamieniłem miejscami myśląc że to może wina przetwornicy. Na szczęście problem przeniósł się z żarnikiem, a więc przetwornica dobra. W sumie nadal tak jeżdżę bo mało czasu żeby wrzucić do koperty i dać na reklamację...

alezy ile chcesz wydac ja kupiłem firmy BOSMA 6000k za 220zł dwie sztuki

No to kolego nieco przepłaciłeś. Osram 6000 K nowe po dobrym rabacie 280 pln za komplet. Ciekawi mnie tylko fakt, jak ten chiński badziew, typu xiang Jang itp. świeci, bo powiem szczerze dużo jeżdżę, często w nocy, więc widzę co się wyrabia na drogach. Wg mnie powinni zabierać dowody i walić srogie kary, szczególnie za dokładki bez homologacji i samo poziomowania lamp. Ale nawet na przeglądach za 20 pln podbiją dowód z nieważną butlą gazową, więc takie chińskie xenony na pewno przejdą .Więc szkoda gadania

Edytowane przez tomasso12

• 1 miesiąc temu...

No nie wiem czy przepłaciłem bo kupowałem w sieci Bosma w Poznaniu i wiem ze nie jest to żaden badziew firmy made in PhilipsChina. Rozglądałem się na allegro cena palnika i koszt przesyłki były podobne do tego co ja zapłaciłem i pytanie co bym kupił palnik Philips czy kota w worku( a ludzie słodzą byle by sprzedć)

• 3 tygodnie później...
Chiniol świeci, ale najczęściej po gałach przejeżdżającego z naprzeciwka

Trochę stary temat, ale nie widziałem wcześniej, sorry Tomasso, ale jak sam żarnik może przerobić lampę,żeby zaczęła oślepiać? Przecież to budowa lampy decyduje o załamaniu światła, a nie żarnik. Oślepiają Cię ludzie, którzy montują jakieś podróby ksenonów w zwykłe lampy przystosowane do żarówek H4. Nawet jeśli założysz tzw.HID'y do lamp na H7, czyli tak jak mamy w E39 to budowa lampy nie pozwoli na oślepianie. Wiem, bo robiłem tak. Podsumowując: to nie chiński żarnik oślepia.

Trochę stary temat, ale nie widziałem wcześniej, sorry Tomasso, ale jak sam żarnik może przerobić lampę,żeby zaczęła oślepiać? Przecież to budowa lampy decyduje o załamaniu światła, a nie żarnik. Oślepiają Cię ludzie, którzy montują jakieś podróby ksenonów w zwykłe lampy przystosowane do żarówek H4. Nawet jeśli założysz tzw.HID'y do lamp na H7, czyli tak jak mamy w E39 to budowa lampy nie pozwoli na oślepianie. Wiem, bo robiłem tak. Podsumowując: to nie chiński żarnik oślepia.

I takich leszczy powinna policja lapac, a nie, ze rant Dyzia wystawal ciut za nadkole ;/................ Jezdzicie noca? Nie...? To wyobrazcie sobie 3h spokojnej jazdy od 00:00 do 03:00, calkowita ciemnosc, oczy uspokojone na maksa... Nagle wjezdzacie na gorke, a z naprzeciwka jedzie gniot na dokladanych Xenonach i nie dosc, ze na prostej wali po oczach to na gorce oslepia tak, ze nic nie widzicie......

• 1 rok później...

Jeżeli chcecie coś firmowego to weźcie żarnik firmy BOSMA , 90 % żarników na allegro to podróby, natomiast nikt nie podrabia bosmy, jeżeli szukacie chinoli to polecam to :

Żarniki NextGen D2S 5500K +50% *

Mam i są mega jasne, żadnych problemów z nimi nie ma, a użytkuję już 3ci miesiąc, do pełni szczęścia brakuje opcji 4300k bo w 5500 już widać niebieską poświatę ...

haha :) dokładnie tak :)

Chinol świeci po oczach jeśli jest wsadzony w zwykły klosz halogenowy. Znam kilka osób co jeździ na takich ksenonach wlozonych w lampy z soczewka i jakoś nikomu nie świecą po oczach. Kolega wcześniej napisał, wszystko zależy od lampy w jakiej jest zarnik i jak jest ustawiona.

A tu masz cytat

temat stary jak kotlet z komuni...

ale ja kupiłem maxgear 55za sztuke po rabatach 4300. i jestem bardzo zadowolony..

Przemo takie ma i tez zadowolony..

nie szukaj jakiś mega drogich i firmowych bo tak jak Mirasowi padły philipsy po chwili maxgear świecą już 2 lata