Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

strasznie mi skrzypi tylne zawieszenie

tak trochę słabo opisane to skrzypienie, zawsze skrzypi, na dziurach skrzypi, na zakrętach skrzypi? Sprawdź czy sprężyna nie obciera o plastikowe nadkole, u mnie tak właśnie się dzieje, przy przejeździe przez poprzeczne nierówności. Tez mam wymienione tuleje pływające, wahacze tylne, łączniki stabilizatora, ogólnie zawias w super stanie, a to dziadostwo obciera.

Pod auto i codziennie wd40 spsikaj co innego. Moj brat tak wyczail gumy jakies do wymiany w E32, a kazdy mowil, ze zawiecha super stan. Ktoregos dnia kolejna rzecz popsikal i przestalo na tydzien skrzypiec.

U mnie padnięty był wachacz ten większy. Też wymiana tulei nie wiele pomogła, oprócz trakcji oczywiście. Zużyta była guma, oczywiście dla pewności wymieniłem wszystkie wraz z łącznikami, potem ustawiłem zbieżność i kąt pochylenia i na razie spokój.

Wtedy powinno przestać skrzypieć w deszczowe dni, bo mokre gumy nie skrzypią, dlatego pytałem kiedy skrzypi, za słabo opisane.

No chyba, ze jest gdzies gdzie woda nie dojdzie ;)

U brata tez skrzypialo nawet jak autem sie bujalo, a nie wspominal, ze w ulewne dni przestawalo. Ciekawe, daj znac co bylo.

To nie blahostka.. To piwinno byc w FAQ BMW.. Jakiekolwiek gumy i tuleje zawieszenia w BMW dokrecamy tylko i wylacznie na opuszczonym aucie, kazdy mechanior, ktory twierdzi inaczej jest poprostu lewy! I niema co ukrywac, jaka macie roznice na podniesionym aucie kolo-rant nadkola? 20cm? Jak dowalicie srube na podniesionym aucie i je polozycie to tuleja jest mega obciazona, ona musi osiasc z autem ( obkrecic sie czy co tam robi ) i wtedy ja przykrecamy. Nie wiem jak w innych autach, ale w BMW trzeba o to dbac i nie dac wcisnac sobie kitu u mechanika, jak twierdzi inaczej, zmien mechaniora.