Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wielka prosbe - czy ktos z kolegow moglby mi pomoc w sprawdzeniu historii mojej BMW tzn. ostatni znany przebieg, historia serwisowa. Jest to auto z 1999 roku i ma podejrzanie niski przebieg 214 tys. km, przyjechalo do Polski dwa lata temu. Poprzedni wlasciciel zapewnia, ze przebieg jest oryginalny no ale dzisiaj to wiadomo jak to jest z licznikami a poza tym brak ksiazki serwisowej.Jesli ktos z kolegow ma dostep do takich informacji to bardzo prosze o pomoc, moj nr VIN WBADP81070GS81115. Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedzi, ale jestem juz wlascicielem tego auta i przebywam obecnie w Szwecji. Bylem tu w salonie BMW i podali mi ostatni przebieg 209tys. km z tego roku ale nie jest to wiarygodne bo podobno przebieg jest rejestrowany w bazie danych przy przegladzie w Polsce a wiadomo, ze licznik po przyjezdzie do PL mogl byc krecony i stad taki przebieg na przegladzie. Dlatego mialem nadzieje, ze ktorys z kolegow moze mi pomoc w sprawdzeniu.

daj vin ,to postaram ci się jutro sprawdzić co i jak...:P

edit ,doczytałem vin w pierwszym poście.... jutro zadzwonie do kolegi w inchcape ,jak będzie w robocie to mi powie co tam ma ciekawego w systemie...

edit 2 ... dzwoniłem ,dałem vin ,jutro będe wiedział co i jak to ci napiszę:lol:

Edytowane przez PRZEMO
  • Lubię 1

Ok, jeszcze raz wielkie dzieki, tak czulem, ze ten przebieg to lipa chociaz stan techniczy i wizualny jest jak na tan rocznik bardzo dobry.

To nie rozumiem w czym przeszkadza przebieg skoro nie ma sie czego przyczepić?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Poprostu chcialem wiedziec czy aby to auto nie bylo spawane z kilku innych itp. jesli ktos dbal o auto to faktycznie przebieg nie ma znaczenia ale wtedy sa na to jakies dowody w postaci historii serwisowych albo np. rachunki za wieksze naprawy itd. W moim przypadku jak pisze Przemo juz w pierwszym roku auto zrobilo 60 tys.km Czyli idac tym tropem teraz powinno miec grubo ponad 500 tys. czyli raczej nie jest mozliwe zeby np. skora na fotelu kierowcy i na kierownicy byla w niemalze idealnym stanie. Jest w tym aucie troche niescislosci ktore mnie troche niepokoja. Wczoraj napisalem, ze auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym a tu dzis rano paradoks - dziwny metaliczny stukot przy odpalaniu, auto z trudem odpalilo stukot zniknal, zgasilem auto probuje odpalic jeszcze raz a tu stukot jeszcze wiekszy i auto nie chce zapalic. Przerazenie w oczach no i maska w gore. Przyczyna - odkrecony rozrusznik - troche dziwne... Czy komus z kolegow rozrusznik sie odkrecil samoistnie??? Dlatego chcialem cos wiedziec o tym aucie bo mysle po dzisiejszym incydencie, ze czeka mnie jeszcze wiele niespodzianek ze strony mojego ( niestety juz w cudzyslowiu ) idealnego autka. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze w razie wiekszych problemow bede mogl liczyc na Wasza pomoc poniewaz jest to moje pierwsze BMW.

Jeśli się dba o skórę to może wytrzymać długo zobacz np. damskie torebki,kurtki,buty,portfele z prawdziwej skóry to wytrzymują naprawdę długo mój jeden portfel miał 10 lat i przeżył nawet 12 miesięcy w monie,a buty ze skóry to podeszwa się kończy rozpada,a góra jeszcze by pośmigała oczywiście porównuję to do materiału czy skaju :)

Więc kolego jeśli raz na kilka tygodni poświecisz skórze chwilę jakiś środek do skór i szmatka to odwdzięczy się i będzie długo służyć happy_bmw

akurat mam ta mozliwosc ze mieszkam w miescie handlarzy wypowiedziec sie w temacie tys km na liczniku

jak nieraz widze auta ktore kumple sciagaja od niemca z przebiegiem ~ 350tys z rocznika 2009 i stanem skor w srodku szczenka mi odpada ze nie ma zadnego sladu zuzycia, co prawda pozniej auta maja po 150 tys :lol: ale inaczej nie sprzeda polakowi :4:widzac niektore perełki co maja po 150 tys i wnetrze zmeczone w srodku nie wiem co Ci ludzie robia w autach albo ktore to juz z rzedu 150?

co do konserwacji tez bardzo duzo daje czesta pielegnacja nawet zwyklym balsamem, podstawowe czyszczenie wilgotnymi sciereczkami dla niemowlat i pozniejsze dokladne nasmarowanie balsamem za 30 zł działa cuda :D