Skocz do zawartości

problem z otwarcim auta

miro 01

Rekomendowane odpowiedzi

Metoda jest tylko jedna:

1. wkładasz kluczyk do drzwi kierowcy.

2. podnosisz klamkę tak jak byś chciał otworzyć drzwi i trzymasz ją w tej pozycji.

3. Trzymając w górze klamkę przekręcasz kluczyk pierwsza część obrotu idzie normalnie, tak jak byś otwierał drzwi z aku, tyle że zamek nie otworzy się.

4. Po tym jak trafisz na opór w czasie przekręcania - wtedy napierasz na kluczyk trochę mocniej. Kluczyk po użyciu odrobiny siły przekręca się dalej i zamek otwiera się mechanicznie (bez pomocy aku). /pamiętaj: przez cały czas musisz trzymać w górze klamkę!/

Jest to zgodny ze standardami BMW sposób otwierania zamka bez aku

Znalezione na innym forum

• Lubię 3

Poszukałem jeszcze trochę informacji na ten temat i niektórzy piszą (w moim przypadku też tak było), że wystarczy mocniej przekręcić i chwilę dłużej przytrzymać (bez podnoszenia klamki) i też się otworzy.

ALE WŁAŚNIE TĄPNĘŁO! BLOK MI SIĘ Z 10 SEKUND TRZĄSŁ. MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKOMU NIC SIĘ NIE STAŁO TAM NA DOLE.

bateria w kluczyku czy w aucie? W moim przypadku żaden sposób nie zadziałał,ale u mnie aku padło i po dostarczeniu napięcia otworzył z pilota ale mechanicznie ,,to z klamką" nie działa.Podobno zamek trzeba rozkręcić,rozruszać i przesmarować

• 1 rok później...

Witam wszystkich :) to mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli popełnię jakiś błąd dodając go :) mam problem z moją beti a dokładnie to z jej otwarciem zablokowały mi się drzwi kierowcy i nie mogę ich otworzyć w żaden sposób :( rygiel działa prawidło chodzi góra dół z klucza jak i również z guzika ze środka, dostęp do zamka jakiś mam bo wyciągnięta jest poduszka powietrzna z drzwi a ruszając zapadką oraz ciągnąc mocniej za linke nadal nie da się otworzyć auta :( proszę o pomoc bo wchodzenie drugi tydzień stroną od pasażera jest lada wyzwaniem

Stawiam na rozsypany zamek w drzwiach. Posypała się jakaś zapadka i to prawdopodobnie jest problemem. Siłownik wykluczam, bo wspomniałeś, że podnosi i opuszcza rygiel. Więc zasialnie jest i siłownik działa. Pozostaje tylko część mechaniczna zamka w drzwiach

Edytowane przez tomasso12

Wykręcić zamek to nie problem tylko najpierw muszę otworzyć jakoś te drzwi dzisiaj próbowałem ponad 3 godziny i nic nie poradziłem aby to zrobić :/ nie znam nikogo kto by poradził jak to zrobić dlatego postanowiłem napisać na forum to już moje drugie BMW ale pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego :(

A jak otworzyć teraz te drzwi ? Da radę jakoś czy pozostaje tylko rozwalenie wszystkiego ?

Miałem podobną sytuację w moim E39. Wszystkie metody zawiodły i byłem gotowy wybić szybę ale pomyślałem o "awaryjnym otwieraniu aut". Zadzwoniłem, gość podał mi początkowo cenę 200zł ale udało mi się wytargować 150,-. Próbował początkowo kilku sposobów otwarcia za pomocą zamków ale nie udało się. Wyciągnął więc z "magicznej walizki" zestaw przyssawek podobnych do tych jakie mają panowie w auto-szybach i za ich pomocą oraz specjalnego chwytaka z wysięgnikiem odciągnął najpierw delikatnie drzwi a owym chwytakiem otworzył je od wewnątrz. Usługa kosztowała 150,-zł i trwała nie licząc dojazdu ok 30 minut. Podejrzewam że bardziej mi się to opłaciło niż wybicie szyby.

A gdzie coś takiego robią ? Z tego co napisałeś to wywnioskowałem że samemu również szło by tak zrobić. Bo on odchylił drzwi i wtedy przy tym ryglu co jest na zewnątrz drzwi kąbinował tak ?

Dokładnie, tylko cwana bestia prosił żeby nie podchodzić i nie przeszkadzać... Tajemnica zawodowa :wink:

A gdzie robią? Wpisujesz w google hasło "awaryjne otwieranie aut" i masz.