miro 01 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 bmw e 39 touring.Przez ostatni miesiac nie jezdzilem autem,teraz chcialem go przepalic i nie moge go otworzyc nie reaguje na pilota bezposrednio kluczykiem tez sie nie da wyglada na to ze bateria jest doszczetnie rozladowana jak mam go otworzyc?POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 kluczykiem mozna otworzyc jak bateria padnięta -myśle że nie tkwi tu problem w baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Metoda jest tylko jedna: 1. wkładasz kluczyk do drzwi kierowcy. 2. podnosisz klamkę tak jak byś chciał otworzyć drzwi i trzymasz ją w tej pozycji. 3. Trzymając w górze klamkę przekręcasz kluczyk pierwsza część obrotu idzie normalnie, tak jak byś otwierał drzwi z aku, tyle że zamek nie otworzy się. 4. Po tym jak trafisz na opór w czasie przekręcania - wtedy napierasz na kluczyk trochę mocniej. Kluczyk po użyciu odrobiny siły przekręca się dalej i zamek otwiera się mechanicznie (bez pomocy aku). /pamiętaj: przez cały czas musisz trzymać w górze klamkę!/ Jest to zgodny ze standardami BMW sposób otwierania zamka bez aku Znalezione na innym forum 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro 01 Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 dzieki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 proponowalbym postawic piwo dla Zgibniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ja postawiłem bo porada na wagę złota. Oby nigdy nie trzeba było tego testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Poszukałem jeszcze trochę informacji na ten temat i niektórzy piszą (w moim przypadku też tak było), że wystarczy mocniej przekręcić i chwilę dłużej przytrzymać (bez podnoszenia klamki) i też się otworzy. ALE WŁAŚNIE TĄPNĘŁO! BLOK MI SIĘ Z 10 SEKUND TRZĄSŁ. MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKOMU NIC SIĘ NIE STAŁO TAM NA DOLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Efendi - a otworzysz bezinwazyjnie tylne drzwi zablokowane od wewnątrz i od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 kondziu jak nie otworzysz to w sobote podjade i zobaczymy kiedys miałem tak w sedanie i dalem rade:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamoj530d Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 mi sie tak tydzien temu zamknely. w sumie to 4 razy i teraz zajmuje mi to 10 min i otwieram kazdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 bateria w kluczyku czy w aucie? W moim przypadku żaden sposób nie zadziałał,ale u mnie aku padło i po dostarczeniu napięcia otworzył z pilota ale mechanicznie ,,to z klamką" nie działa.Podobno zamek trzeba rozkręcić,rozruszać i przesmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik 93 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Witam wszystkich to mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli popełnię jakiś błąd dodając go mam problem z moją beti a dokładnie to z jej otwarciem zablokowały mi się drzwi kierowcy i nie mogę ich otworzyć w żaden sposób rygiel działa prawidło chodzi góra dół z klucza jak i również z guzika ze środka, dostęp do zamka jakiś mam bo wyciągnięta jest poduszka powietrzna z drzwi a ruszając zapadką oraz ciągnąc mocniej za linke nadal nie da się otworzyć auta proszę o pomoc bo wchodzenie drugi tydzień stroną od pasażera jest lada wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Stawiam na rozsypany zamek w drzwiach. Posypała się jakaś zapadka i to prawdopodobnie jest problemem. Siłownik wykluczam, bo wspomniałeś, że podnosi i opuszcza rygiel. Więc zasialnie jest i siłownik działa. Pozostaje tylko część mechaniczna zamka w drzwiach Edytowane 14 Maja 2015 przez tomasso12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik 93 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ani od wewnątrz nie idzie ani z zewnątrz jak rygiel jest podniesiony, poprzez dziurę w której była poduszka widać jak taka zapadka pracuje i ciągnąc dosyć mocno za linką drzwi i tak nie chcą się otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik 93 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A jak otworzyć teraz te drzwi ? Da radę jakoś czy pozostaje tylko rozwalenie wszystkiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czyli posypał się mechanizm, który zwalnia zapadkę trzymającą język, czy jak kto to zwał. Niestety wiąże się to z demontażem zamka w drzwiach. Jest trochę dłubaniny, ale idzie to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik 93 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wykręcić zamek to nie problem tylko najpierw muszę otworzyć jakoś te drzwi dzisiaj próbowałem ponad 3 godziny i nic nie poradziłem aby to zrobić nie znam nikogo kto by poradził jak to zrobić dlatego postanowiłem napisać na forum to już moje drugie BMW ale pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacoBlack Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A jak otworzyć teraz te drzwi ? Da radę jakoś czy pozostaje tylko rozwalenie wszystkiego ? Miałem podobną sytuację w moim E39. Wszystkie metody zawiodły i byłem gotowy wybić szybę ale pomyślałem o "awaryjnym otwieraniu aut". Zadzwoniłem, gość podał mi początkowo cenę 200zł ale udało mi się wytargować 150,-. Próbował początkowo kilku sposobów otwarcia za pomocą zamków ale nie udało się. Wyciągnął więc z "magicznej walizki" zestaw przyssawek podobnych do tych jakie mają panowie w auto-szybach i za ich pomocą oraz specjalnego chwytaka z wysięgnikiem odciągnął najpierw delikatnie drzwi a owym chwytakiem otworzył je od wewnątrz. Usługa kosztowała 150,-zł i trwała nie licząc dojazdu ok 30 minut. Podejrzewam że bardziej mi się to opłaciło niż wybicie szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik 93 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A gdzie coś takiego robią ? Z tego co napisałeś to wywnioskowałem że samemu również szło by tak zrobić. Bo on odchylił drzwi i wtedy przy tym ryglu co jest na zewnątrz drzwi kąbinował tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacoBlack Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 A gdzie coś takiego robią ? Z tego co napisałeś to wywnioskowałem że samemu również szło by tak zrobić. Bo on odchylił drzwi i wtedy przy tym ryglu co jest na zewnątrz drzwi kąbinował tak ? Dokładnie, tylko cwana bestia prosił żeby nie podchodzić i nie przeszkadzać... Tajemnica zawodowa :wink: A gdzie robią? Wpisujesz w google hasło "awaryjne otwieranie aut" i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi