Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Elektronika topi cewki

grass89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem i ni .... niewiem o co chodzi mianowicie wczoraj po trasie zaczelo mi przerywac auto wrocilem do domu podlaczylem komputer wyskoczylo ze cewka wyjalem patrze ze az spuchla wsadzilem stara bo wymienialem jakis czas temu wszystkie bylo ok caly dzien dzisiaj rano zaczelo znowu przerywac i wkoncu zgasl zacholowalem go podpialem komputer pokazal mi bledy cewek wiec wyjalem je ta ktora wsadzilem dzien wczesniej az sie cos sie wytopilo zniej a inne kleily sie jak by wylaly albo niewiem wsadzilem pozostale orginalne lecz auto nie ma iskry a komputer po skasowaniu bledow nie pokazuje juz zadnych nie wiem czy bylo przebicie szedl za duzy prad i popalilo dlatego cewki czy nie poszlo dalej na jakis sterownik moze jakies madre rady? uklon_bmwlolol

wlasnie swiece byly wymieniane ok 18 tys temu jak wlozylem gaz cewki zmienialem na nowe wszystko glanc gitara jak by za duzy prad z kads poszedl na cewki bo ta nowa mi sie spalila na 3 cylindrze wlozylem orginal to az ja wytopilo pod wtyczka wyplynela auto zgaslo i niema iskry jak by komp poszedl sie je... dziwne pytalem tez znajomych co naprawiaja glownie bmw to byli w szoku nie wiem dopiero po niedzieli do elektronika musze oddac bo sam nie ogarniam pytanie_bmw tylko wkestia od czego to sie stalo bo nie sztuka wlozyc nowego kompa i go zjarac znowu...

Zwarcie w instalacji to może być na 99% nigdy nie słyszałem o stopionych cewkach czy wtyczkach...

A co do świec jeśli są to zwykłe zrób fotkę bo przy lpg zwykłe świece zachodzą szybko nagarem.

Ja po ponad 10tyś wywaliłem nowe zwykłe bo były zawalone sporo i wsadziłem platynę jedno elektrodowe po ponad 10tyś nie ma śladu nagaru itp.

• 2 tygodnie później...