grass89 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam mam problem i ni .... niewiem o co chodzi mianowicie wczoraj po trasie zaczelo mi przerywac auto wrocilem do domu podlaczylem komputer wyskoczylo ze cewka wyjalem patrze ze az spuchla wsadzilem stara bo wymienialem jakis czas temu wszystkie bylo ok caly dzien dzisiaj rano zaczelo znowu przerywac i wkoncu zgasl zacholowalem go podpialem komputer pokazal mi bledy cewek wiec wyjalem je ta ktora wsadzilem dzien wczesniej az sie cos sie wytopilo zniej a inne kleily sie jak by wylaly albo niewiem wsadzilem pozostale orginalne lecz auto nie ma iskry a komputer po skasowaniu bledow nie pokazuje juz zadnych nie wiem czy bylo przebicie szedl za duzy prad i popalilo dlatego cewki czy nie poszlo dalej na jakis sterownik moze jakies madre rady? uklon_bmwlolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Pierwsze słyszę o takim problemie. Może iskra ciężko przechodzi ? jak świece ? jak gumki-fajki na cewkach ? może gumki już czas wymienić ? nic innego mi do głowy nie przychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass89 Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 wlasnie swiece byly wymieniane ok 18 tys temu jak wlozylem gaz cewki zmienialem na nowe wszystko glanc gitara jak by za duzy prad z kads poszedl na cewki bo ta nowa mi sie spalila na 3 cylindrze wlozylem orginal to az ja wytopilo pod wtyczka wyplynela auto zgaslo i niema iskry jak by komp poszedl sie je... dziwne pytalem tez znajomych co naprawiaja glownie bmw to byli w szoku nie wiem dopiero po niedzieli do elektronika musze oddac bo sam nie ogarniam pytanie_bmw tylko wkestia od czego to sie stalo bo nie sztuka wlozyc nowego kompa i go zjarac znowu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 żadnej mądrej rady na to nie ma, trzeba sprawdzić dokładnie całą wiązke silnika i sam sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 rzeczywiscie zagadkowy przypadek mimo ze ze mnie elektryk jakis wspanialy nie jest to moze najpierw szukac u zrodla pradu jakie jest ladowanie na altku bo sam sterownik w sobie raczej nie potrafi zwiekszyc napiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Zwarcie w instalacji to może być na 99% nigdy nie słyszałem o stopionych cewkach czy wtyczkach... A co do świec jeśli są to zwykłe zrób fotkę bo przy lpg zwykłe świece zachodzą szybko nagarem. Ja po ponad 10tyś wywaliłem nowe zwykłe bo były zawalone sporo i wsadziłem platynę jedno elektrodowe po ponad 10tyś nie ma śladu nagaru itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass89 Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 swiece zmienialem na jedno elektrodowe ale przy okazji sprawdze co mi zalezy hehe no dam do elektryka jutro i niech kombinuje od czego to sie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass89 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 a moze ktos kojarzy czy sa i gdzie jakies bezpieczniki od cewek? kompa zawiozlem do elektronika i mi mowil o bezpiecznikach zeby popatrzec czy sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Kolego nie powtarzaj pytań w kilku postach. Wpisz w google "bezpieczniki e39" a na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass89 Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 wydaje mi sie ze wiecej sie madrzysz niz pomagasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Mam nadzieję,że za swoje cwaniactwo nie dostaniesz odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass89 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 juz bys sobie darowal ta zalosna wypowiedz a dla zainteresowanych rozwiazanie bylo takie ze bylo zwarcie na instalacji elektryk ja ogarnol i dalej pieknie smiga naszczescie kosztowalo mnie to tylko 100 zl bo nastawialem sie na grubsze koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jak napisałem na 1 stronie 99% zwarcie i się nie myliłem,bo takie cuda nie dzieją się w Naszych autach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi