kozin09 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Witam Wszystkich po dłuższej przerwie! Dzisiaj we własnym zakresie wymieniałem pompe wody. Szło sprawnie, jednak jak już zacząłem spinać węże od układu chłodzenia, za żadne skarby nie mogę dopasować uszczelki która łączy z wąż dolny chłodnicy z krućcem. Uszczelka ma średnice równą króćcowi, a oprócz tego jest tam plastikowy oring. Niestedy nie zauważywałem jak to wypadło po rozpięciu Ma ktoś jakąś koncepcje? Drapałem się po głowie dłużej niż wymiemiałem całą pompe. Jutro wrzucę zdjęcia - chyba, że ktoś miał podobny problem i z opisu coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 powinien tam być normalny oring plus taki stożkowy plastikowy... może stary oring został na starej pompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 powinien tam być normalny oring plus taki stożkowy plastikowy... może stary oring został na starej pompie Ale nie chodzi o krucieć przy pompie, tylko o ten który idzie do obudowy termostatu. Oring jest plastikowy i ten gumowy też, tylko wygląda jakby miał za dużą średnicę - jego średnica jest równa średnicy króćca - po próbach ułożenia go w środku zawija się ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi