NetSerwer Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, więc pisze... Jadę sobie do 80 km/h - wszystko OK. Od 80 km/h zaczyna mi drżeć kierownica i drży coraz mocniej im szybciej jadę. Ze względu na aurę i jazdę w mieście nie przekroczyłem 100 km/h, więc nie wiem, co później. Co to może być? Maglownica? Coś w zawieszeniu? Felga + opona (FAKT, mam je raczej kiepskiej jakości, do wymiany). Coś się Wam nasuwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Niewyważone koła. Bankowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 mozliwe zle wywazone kola, albo krzywa felga- ale wydaje mi sie ze takie rzeczy czulbys nawet przy mniejszych predkosciach. moga to byc powybijane sworznie- ja tak mialem ze najpierw bicie w kierce zaczynalo sie przy 120, potem przy 90 a pod koniec 70-80km/h. ale po wymianie sworzni wszystko minelo. jak chcesz to sprawdzic to podjedz sobie na jakas stacje diagnostyczna i sprawdz swoznie. taki zabieg- okolo 20zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Moj Tato mial identyczna sytuacje w E39, przy podobnej predkosci zaczynaly sie drgania na kierownicy ktore przy wiekszych predkosciach znikaly, tak jak juz pisal E34-Patryk przyczyną okazały sie zle wywazone kola, wiec ja rowniez bym zaczal od porzadnego wywazenia kol. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Kosa325i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Podczas zmiany opon okazało się, że zarówno felga (felgi?) jak i opony są lekko zwichrowane. Czy w wypadku problemu z felgami / oponami nie powinno być problemu przy małych prędkościach, a zanik przy większych? Co do sworzni, to niedawno było sprawdzane zawieszenie i wymienione były dwa wahacze... Pojadę chyba na diagnostykę i zobaczę o co chodzi jakby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 jezeli zaczelo ci sie to po opadach to moze przymroziło ci sie cos to felgi od srodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 ZMIENIAM FELGI! I KUPUJĘ OPONY! Decyzja zapadła! 225/60 R15 RULEZ! Należało się Buni, a na wyglądzie zależy mi mniej, niż na komforcie, no i na takich wyjechała z fabryki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 jak mi po fisiowaniu zimowym tak zaczeła latać kiera to myślałem że pogiąłem felgi-okazało się że sniegu nawaliło pod kołpaki i takie bicie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 I jak Netserwer, lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 I jak Netserwer, lepiej? Ale spokojnie Panowie i Panie :-) Decyzja o zakupie padła wczoraj nocą późną. Czekam na kasę za Saxo i dopiero ruszam z robotą. Jak się wyrobię do świąt, to będzie cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Ja miałem podobną sytuacje. Strasznie mi telepało cała budą, myłślałem ze felgi do wyrzucenia, stały z 4 miesiące w garażu. Jak przyszła zima chciałem je oddać do "gumiarza" w rozliczeniu za oponki bo mysle nic z tego nie bedzie. Facet do mnie mówi zebyśmy spróbowali załozyć na nie zimówki, wyważyc jeszcze raz, zobaczymy co sie stanie. Wrzuciliśmy, szybka rundka i miłe zaskoczenie, brak wibracji, wina była w złym wyważeniu. Od 3 tygodni te 16'tki latają z zimówkami i jest ok, żadnym wibracji a poprzednio jeździc sie nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Po ponownym wyważeniu w piątek jest teraz OK. Ale tak czy siak opony jakie mam są już dezelki, a i felgi wymagają prostowania... Dla tego w tym tygodniu zamiana na 16" i 225/55 - wszystko nowe! :-) Może ktoś chce tanio 17" felgi do renowacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi