macieko Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Po pierwsze to witam wszystkich. Pierwszy post. Mam taki problem w moim aucie (528, '98), a w zasadzie to wiele problemów z elektroniką, a mianowicie: -nie działa radio - sterowanie z kierownicy( radio, tempomat, klakson, nie ma podświetlenia przycisków) - nie działa komputer( zawiesza się, nie da się zmienić funkcji) - samoczynnie zapala mi się oświetlenie wnętrza po uruchomieniu silnika - zapala się AIRBAG, a czasami wogole nie zapala się, choć powinien przy przekreceniu kluczyka - mrugają mi światła STOP-u No i to ostatnie właściwie eliminuje mnie z jazdy bo jadę z zapalonym stopem.... Problem pojawia się na mrozie, przy dużej wilgoci. Latem jest wszystko ok ale zimą tragedia. A i jeszcze przygasają reflektory, lekko ale przygasają. Możecie mnie jakoś naprowadzić? stawiam na kostke stacyjki, czasami jak kilka razy wsune kluczyk do stacyjki to załapuje i wszystko działa. Raz uderzyłem w kolumnę kierownicy to też zadziałało. Proszę o wskazówki, z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 1. Kiepskie styki przy kostkach + przetarta wiązka. Jak masz '9:-), to już ma prawo niestety. 2. Przy schowku w środku jest płytka odpowiedzialna za sterowanie światłami (takie bydlątko z ogromnym radiatorem). Tania w wymianie, eliminuje większość problemów ze światłami. Ja bym się nie grzebał, ale dał do kumatego elektryka BMW (ale BMW, a nie "Władek dobra rada"!), na pewno szybko namierzy kłopotliwe miejsca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieko Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 dzieki kolego, no wiem wiem że do bmw to tylko spec od bmw, a nie Henio, mechanik z PGR'u dlatego wszystko staram się robić sam, chociaż wiedza niewielka ale dzięki forum udaje się często poradzić samemu. No i problem z dobrym fachowcem, przynajmniej nie słyszałem o takowym w moich stronach( BIAŁYSTOK) Ale dzięki bardzo kolego za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_Fan Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Macieko - czy doszedłeś, co było przyczyną tych usterek ? Mam takie same objawy w swoim aucie i nie wiem czego to wina. Z góry dziękuje za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacant Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Miałem to samo i winna była kostka podstacyjkowa. Nieroga w oryginale i łatwa wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi