patryk konin Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam temat zakłądam w imieniu kolego chce on kupić samochód pod koniec rok zastanawia się nad piątką i Passatem B5 martwi się o opłaty(OC 140%) o spalanie o awaryjność dostępność i cene częsci. Doradzcie jaki silnik Diesla ma wybrać jaka pojemnosćpytanie_bmw, jakie spalanie, jaka frajda z jazdy, co warto mieć z wyposażenia i jakie są słabe pkt E39 ( o ile w ogóle są) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 3.0d. Wyposażenie to sprawa indywidualna. Ja szukałbym xenonu, klimy, elektryki na szybach i fotelach, NAVI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dokładnie, z silników to 3.0 lub ewentualnie 2.5 na common railu (słyszałem że są ok, ale doświadczenia w tym nie mam), a z wypasu to co kto lubi, ale im więcej tym lepiej... frajda napewno większa niż w pasku b5 (wiem bo miałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 a jak wygląda OC w przypadku 3litrowego silnika załóżmy przy 110% ile płacisz Forest OC i jakie masz niżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 zgadzam się z kolegami 30d ten motor daje rade a co do wypasu to musi sam wiedziec co chce miec ja to bym brał na fulu skura i tpd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Najpierw to musisz wiedzieć jakie masz finanse na samochód, później bedzie sie mówic o silniku diesla- taka kolej szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Tylko 3.0 sam mam e39 z tym silnikiem przed liftem i jest super niskie spalanie poniżej 10l. a dynamika silnika mówi sama za siebie koszt ubezpieczenia ja w Pzu płacę 860 zł za rok z NW i nie mam jeszcze wieku dlatego mam w zwyżkę a eksploatacja do tanich nie należy jeśli chodzi o części ale tragedii nie ma nie jest to silnik awaryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 3.0d !! !! Tds raczej odpada, chyba ze znajdzie mega tanio :p:p Co do awaryjnosci to standart czyli wszechobecna elektronika i elektryka :roll::roll::roll::roll: Jakies tam jeze skrzeczace zawieszenia itd itp Jesli chodzi o 3.0D to trzeba jeszcze sie liczyc z patologiczna skrzynia biegow ktora lubi sie psuc....:p:p:p pozatym swietne auto <bmw_1><bmw_1><bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 z tego co wiem to powyzej 2.5litra cena ubezpieczenia juz nie rosnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dobrym wyborem napewno będzie 3.0d, ale w tym przypadku nie ma takiego czegoś jak "okazja". Co prawda są to jednostki długowieczne ale jeśli są odpowiednio ekplaatowane. Dobry diesel się ceni i nie ma co sie oszukiwać. Nie warto oszczędzać przy zakupioe bo to co oszczędzisz czesto zdarza sie tak, że zostawisz w warsztacie np na regenerację turbo czy wymianę wtrysków. W tych silnikach stosawano skrzynię biegów automatyczną zaprojektowaną przez GM - była dość awaryjna, generalnie było to tak, że GM dało skrzynię, a BMW znanego w Oplach TDS'a któremu zmiejszono moc na 136 koni, jak wszyscy wiemy ta zamiana ani GM ani BMW nie wyszła na dobre - zarówno skrzynie GM w beemkach jak i TDS'y w Oplach się sypały. Lepszym wyborem będzie tutaj manual. Z wyposażenia napewno zdałą by się skóra, podgrzewane foteliki czy NAVI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 ceny są do 1999 niższea 2.0 w górą najwyższ stawka , ja mam najwyższą i przy 40% płacę rocznie ok 450zł . ale to jest zależne wszystko od tego u kogo ubezpieczasz i w jakim mieście . A z silników do 5ki tylo 30d lub 2.5cr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 A jakie masz wogóle fundusze na to przygotowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 W ogóle to niech kolega jeszcze dobrze przemyśli czy potrzebuje Diesla. 2.8 na sekwencji dobrej też fajno jeździ i nie pali aż tak strasznie dużo. No i to co koledzy piszą, ile ma na to siana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 a jak wygląda OC w przypadku 3litrowego silnika załóżmy przy 110% ile płacisz Forest OC i jakie masz niżki Przy 60% zniżek na OC i 45% na AC płacę w śmieciarskiej Avivie 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jak sie duzo nie lata to juz różnicy wielkiej nie ma czy to diesel czy benzynka= cena ta sama a spalanie to różnica ok 2/3litrów, więc tragedi brak. Ale tak jak pisałem jakia kasa jest na samochodzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Podstawowe pytanie-ile km rocznie?czy jest sięw diesla sens pchac? Poza tym,bez urazy dla Kolegi,ale jak ktoś się "Szczypie"czy za OC zapłaci 800 zł czy 1800 to obawiam się,że na diesla z wyższej półki nie będzie go stać na utrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLaBeK Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Kolego pod koniec roku albo w połowie ja bede sprzedawał swoje autko jak bedziesz zainteresowany to pisz. Silnik 3.0 D klima, skóra, elektryka, automat .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Oooo Gołabek co bedziesz szukał>? E60 czy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLaBeK Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) E60 to narazie marzenie które odkładam do przyszłego roku. Myśle nad serią 7. W ''Piątce'' już sie nie mieszcze Edytowane 2 Marca 2011 przez GoLaBeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 kolega chce przeznaczyć na autko 13 koła i ze 4 mieć na wkład w auto przywiązany jest do Diesli ja też był bym za LPG ale kazdy ma swoje upodobania rocznie chce kręcić po ok 25 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 kolega chce przeznaczyć na autko 13 koła i ze 4 mieć na wkład w autoprzywiązany jest do Diesli ja też był bym za LPG ale kazdy ma swoje upodobania rocznie chce kręcić po ok 25 tys km Niech da sobie siana z dieslem. Przynajmniej w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 przywiązany jest do Diesli ja też był bym za LPG ale kazdy ma swoje upodobania skąd ja to znam... rocznie chce kręcić po ok 25 tys km bez szału, ale niemało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 kolega chce przeznaczyć na autko 13 koła i ze 4 mieć na wkład w auto To za to siano możesz zapomnieć o poszukiwaniach 3.0D , obawiam się , że nawet 2.0D nie znajdzie w przyzwoitym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 powiedz koledze ,że brakuje mu 2gie tyle :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 jak bardzo chce już E39 to 523i lub 528i z gazem za 14-15 spokojnie wyrwie no i 2-3 tys na ewentualne bolączki, ubezp, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi